Rekordmange tyskere overnattede i danske feriehuse i højsæsonen

De danske feriehusudlejere oplevede et sandt besøgsboom af tyske turister i den vigtige højsæson.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Bolighandlerne ligner nu tiden før krisen

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i august var 2,96 mio. tyske overnatninger i danske feriehuse i august. Det bringer totalen for højsæsonen (juli og august) op på 4,94 mio. tyske overnatninger, hvilket er ny rekord. Statistikken går tilbage til 2004.

De danske fe­ri­e­hus­ud­le­je­re oplevede et sandt besøgsboom af tyske turister i den vigtige højsæson. Aldrig har der været så mange overnatninger i de danske feriehuse i højsæsonen, som der har været i år. Ligesom tyskerne vil også danskerne mere udenlands i år, og derfor ser vi også antallet af danske overnatninger falde massivt tilbage.

Det samlede antal overnatninger i højsæsonen lyder på i alt 8,08 mio. Det er lavere end i de to foregående år, hvilket især skyldes markant færre danske overnatninger. Det er dog ikke fordi alle danskere er forsvundet fra det hjemlige ferielandskab, da antallet af danske overnatninger historisk befinder sig på et højt niveau, hvis man ser bort fra corona-årene i 2020 og 2021. Antallet af overnatninger fra øvrige udenlandske destinationer som Sverige, Holland og Norge er også gået frem i lighed med de tyske overnatninger sammenlignet med sidste år.

Hvis vi ser mod antallet af bookede hus-uger for resten af året, tyder det på, at aktiviteten bliver lidt lavere end sidste år, da antallet af bookinger er 8% lavere. Omvendt er antallet af overnatninger for årets første otte måneder hele 17% højere end samme tid sidste år, hvor året som helhed slog over­nat­nings­re­kord. Så om der bliver tale om et nyt rekordår målt på antallet af overnatninger i de danske feriehuse er for tidligt at på om, men der vil under alle omstændigheder være tale om et højt niveau.

Relaterede artikler