Hotelovernatninger har retning mod rekordår

7 ud af 10 måneder i 2022 har budt på månedsrekorder.

Nationalbanken har holdt sige ude af markedet

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i oktober var 1,60 mio. overnatninger på de danske hoteller. Statistikken går tilbage til 1992.

2022 har samlet budt på 15,88 mio. overnatninger på hotellerne. Det betyder, at vi er tæt på at overgå rekorden fra 2019 på 17,07 mio. overnatninger, selvom der endnu mangler tal fra november og december.

Ho­te­lover­nat­nin­ger­ne har retningen sat mod et nyt rekordår. 7 ud af 10 måneder i 2022 har budt på månedsrekorder, og de tabte overnatninger fra coronakrisen er blevet indhentet og mere til. Det er især de udenlandske gæsters tilbagevenden, som trækker den flotte fremgang kombineret med, at danskerne også flittigt booker ho­te­lover­nat­nin­ger.

Der er dog også mørkere skyer i horisonten for hotellerne, som igennem længere tid har døjet med udbredt mangel på arbejdskraft. For den højere inflation, som bl. a. er drevet af højere priser på energi og fødevarer rammer hotellerne, mens en generel afmatning i økonomien til næste år også kan ramme hotellerne.

Vi har også fået en status på over­nat­nin­ger­ne på landets campingpladser, feriecentre og vandrerhjem. Feriecentre og vandrerhjem har i årets første 10 måneder haft henholdsvis 4,18 mio. og 2,26 mio. overnatninger. For begges vedkommende er der tale om et rekordhøjt niveau for de pågældende måneder. Ser vi på cam­ping­plad­ser­ne, så har året indtil videre budt på i alt 12,51 mio. overnatninger. Det er det højeste niveau siden 1992.

Relaterede artikler