Danskerne får 19,9 mia. kr. tilbage i skat i dag

Selvom de fleste danskere skal have penge tilbage i skat, så er der også en del danskere, som skal betale mere i skat.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Stigning i danskernes pensionsformue i april på ryggen af grum marts

I dag tikker der 19,9 mia. kr. ind på 3,7 mio. kr. danskeres bankkonti i form af overskydende skat, hvilket svarer til 5.435 kr. i gennemsnit pr. person. Det har Skat­testy­rel­sen netop meddelt i en pres­se­med­del­el­se.

Selvom de fleste danskere skal have penge tilbage i skat, så er der også en del danskere, som skal betale mere i skat, hvilket udgør 8,4 mia. kr. Det betyder, at danskerne som helhed står til at få 11,5 mia. kr. netto ind på kontoen. Beløbet, som danskerne får tilbage i skat, er derfor lidt lavere end sidste år. Sidste år var beløbet ca. 12. mia. kr. netto, mens det i årene forud lå omkring 10 mia. kr. netto pr. år.

En milliardstor indsprøjtning er i dag gået ind på danskerens bankkonti i overskydende skat. I en tid med usikkerhed og for­bru­ger­pri­ser som bevæger sig med højeste fart siden 1989, falder pengene på et tørt sted for nogle. Også selvom det er ens egne penge, som man har betalt for meget i skat sidste år, så luner det unægtelig i en tid, hvor mange dele i sit forbrug er blevet dyrere.

Danskerne mærker de kraftigste prisstigninger i 33 år. Gør vi det op i kroner, så skal en børnefamilie i dag bruge mere end 20.000 kr. for at opretholde det samme forbrug i forhold til for et år siden. De voldsomme stigninger er særligt drevet af højere priser på strøm, fødevarer, brændstof og gas. Vi forventer, at pris­stig­nin­ger­ne ikke har toppet endnu, og de kommer til at blive endnu højere, før de igen bliver lavere.

For både dem, som får penge tilbage i skat, og særligt for dem der skal betale mere, vil det være en god idé at kaste et blik på forskuds­op­gø­rel­sen for 2022, så man sikrer sig en så korrekt løbende skattebetaling som muligt.

Relaterede artikler