Danske hoteller på vej mod bedste år nogensinde

September slår ny månedsrekord med 1,78 mio. overnatninger på danske hoteller.

Fremgang for boligpriserne i april – men stadig lavere end førkriseniveau

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 1,78 mio. overnatninger på danske hoteller i september. Det er ny månedsrekord for september.

Det er syvende gang i år, at ho­te­lover­nat­nin­ger­ne slår månedsrekord, og vi er således godt på vej mod en årsrekord, hvis det høje niveau fortsætter året ud. Indtil videre har året budt på i alt 14,29 mio. ho­te­lover­nat­nin­ger, og det er hele 7,7% højere end ved seneste top i 2019.

Ho­te­lover­nat­nin­ger­ne har sat rekord efter rekord i 2022, og de tabte overnatninger i forbindelse med coronakrisen er i den grad blevet indhentet. Det er især de udenlandske gæsters tilbagevenden, som har givet fremgang sammenholdt med, at danskerne også flittigt besøger de hjemlige hoteller.

Der er dog også malurt i bægeret. Knap halvdelen af hotellerne melder, at de har pro­duk­tions­be­græns­nin­ger som følge af mangel på arbejdskraft. Det er markant højere, end vi så før coronakrisen. Derudover så mærker hotellerne også de øgede udgifter til bl. a. energi ligesom en generel afmatning af økonomien kan ramme hotellerne.

I dagens tal er der også en status på over­nat­nin­ger­ne på landets campingpladser, feriecentre og vandrerhjem. Fælles for dem alle tre er, at september også byder på et pænt niveau for antallet af overnatninger. Der er dog kun tale om månedsrekord for van­drer­hjem­me­n­es vedkommende i denne ombæring. Der var 930.000 overnatninger på cam­ping­plad­ser­ne, 268.000 overnatninger på van­drer­hjem­me­ne og 339.000 på feriecentrene i september.

Relaterede artikler