Bilsalget på vej mod det laveste i 13 år

Elbilsalget har dog sit bedste år nogensinde.

2021 bød på det laveste bilsalg i 8 år

Friske tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i november blev solgt 13.127 nye personbiler herhjemme. Det er ca. 2.200 flere end i oktober. Det bringer totalen for årets første 11 måneder op på 134.000 solgte nye personbiler, og det betyder, at bilsalget har kurs mod det ringeste år siden 2009. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af selve købsaftalen.

Bilsalget har i 2022 kurs mod det laveste i 13 år, og vi skal altså tilbage til finanskrisens efterdønninger for at finde tilsvarende. Branchen har været hårdt ramt af flere problemer med både pro­duk­tions­ud­for­drin­ger og le­ve­ran­ce­pro­ble­mer. Et lille lys i mørket for bilbranchen er dog, at bilsalget i de seneste par måneder igen er begyndt at tikke en anelse op.

Salget af elbiler er til gengæld det helt store lyspunkt i år. I årets første 11 måneder er der solgt 25.155 nye elbiler, og elbiler står således for 19% af bilsalget i 2022. I hele 2021 blev der solgt 24.876 elbiler, og den rekord er dermed allerede slået i år, hvor vi stadig mangler tal for december måned. Sidste år udgjorde elbiler ca. 12% af det samlede bilsalg.

Elbilerne har fået et solidt greb i danskerne, og i år byder på højeste elbilsalg nogensinde, selvom vi endnu mangler tallene fra december. Også salget af nye elbiler har været ramt af produktions- og le­ve­ran­ce­pro­ble­mer, men det til trods, slår elbilsalget altså rekord i 2022.

Vi forventer, at fremgangen i salget af de opladelige biltyper vil fortsætte. Det falder godt i tråd med, at vi i september spurgte danskerne om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her ville 21% vælge en elbil og 18% vælge en hybridbil.

Relaterede artikler