Camping hitter blandt danskerne, mens hotellerne mangler de udenlandske gæster
Der var i august 22 pct. færre hotelovernatninger end i juli.
Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne i august især har holdt ferie herhjemme på landets campingpladser. Antallet af danske overnatninger på campingpladser er 24 pct. højere i august end samme måned sidste år.
I andre dele af overnatningsbranchen er situationen imidlertid mere dyster, hvor man i den grad har savnet de udenlandske gæster i år. Heldigvis er situationen i bedring, men vejen er stadig lang. I august var der samlet set 913.677 hotelovernatninger, hvilket er 22 pct. færre end i juli. Efter en periode med stigninger tre måneder i træk falder antallet af hotelovernatninger igen. Siden marts har der været ca. 3,5 mio. hotelovernatninger, hvor der i samme periode af 2019 var ca. 8,5 mio. hotelovernatninger. Det er en nedgang på ca. 59 pct., og vidner altså i den grad om, at de udenlandske turister mangler i år.
Vi kan se i dagens tal, at danskerne har holdt sommerferie under hjemlige himmelstrøg. Og det har blandet andet campingpladser nydt godt af i en svær tid. De mange danske gæster har dog ikke været nok til at gøre op for de manglende udenlandske gæster på især de danske hoteller. Vi skal nemlig huske på, at for store dele af hotelbranchen, er man afhængige af de udenlandske gæster.
Vender de udenlandske turister ikke tilbage i de kommende måneder, vil det være et hårdt slag for branchen. Ganske vist har man oplevet flere danske turister over sommeren, men særligt juli og august er normalt højsæson for udenlandske turister hvorfor branchen har mistet en stor del af årets indtjening.
Zoomer vi ind på overnatningerne i branchen, så stod de danske gæster for 81 pct. af overnatningerne, mens de udenlandske gæster stod for 19 pct. i august. Normalt ville de danske gæster stå for knap 60 procent af overnatningerne, og dagens tal vidner derfor om, at overnatningsbranchen har oplevet en større andel af danske gæster end normalt. I april, hvor antallet af overnatninger bundede, var der 210.000 overnatninger. Det var kun 10 procent af sidste års gæster, og hele branchen har altså set deres gæster forsvinde som dug for solen på ganske få dage.