Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Juli byder på det laveste antal bolighandler i 15 måneder

Juli byder på det laveste antal bolighandler i 15 måneder

30. september 2021
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af bolighandler i juli skrumper ind. I juli blev der handlet 5.075 huse og 1.580 lejligheder, hvilket er det laveste i 15 måneder. Sammenligner vi med juni måned, så er antallet af hushandler skrumpet med 18%, mens antallet af lejlighedshandler er svundet ind med 15%.

Farten er aftaget på boligmarkedet, hvor den vilde handelsaktivitet som vi så tidligere på året er skubbet i baggrunden. Det er positivt, at boligmarkedet er på vej ind i en anelse mere afslappet periode, hvor vi også ser, at prisstigningerne falder til ro. Dagens tal indikerer et boligmarked, som i bund og grund minder mere om det boligmarked så før krisen end under krisen.

Det er ikke kun antallet af handler, som taber højde. Det gør priserne også, hvor der dog stadig er tale om fremgang, men i et lidt lavere tempo end vi har set tidligere på året. De årlige prisstigningstakter er dog stadig to-cifrede, men er lavere end vi så i foråret. Huspriserne er således 12,7% højere sammenlignet med samme tid sidste år, mens lejlighedspriserne er 12,3% højere.

Vi forventer, at farten vil gå yderligere ud af boligmarkedet i den kommende tid. Antallet af Til-salg skilte er vokset i forhold til tidligere på året, hvor der samtidig handles færre boliger. Det er med til at tage luft ud af prisstigningerne, hvor vi i tillæg står med de højeste boligrenter på fastforrentede lån i halvandet år, som også bidrager til at lægge en dæmper på prisstigningerne.