Boligpriserne stiger igen

Større prisfald er indtil videre udeblevet for lejlighedsmarkedet, som ellers var frygtet med overgangen til de nye boligskatter.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne havde pil op i april. Huspriserne steg med 1,2%, mens lej­lig­heds­pri­ser­ne steg med 1,4%. Også når der tages højde for sæson, var der prisstigninger på menuen i april, om end lidt mindre. Taget højde for sæson steg huspriserne med 0,2% og lej­lig­heds­pri­ser­ne med 0,9%.

Boligpriserne stiger igen. Større prisfald er indtil videre udeblevet for lej­lig­heds­mar­ke­det, som ellers var frygtet med overgangen til de nye boligskatter. Og faktisk er lej­lig­heds­pri­ser­ne så godt som uændret sammenlignet med årsskiftet. Samtidig er huspriserne steget i de fleste af månederne gennem den foreløbige del af 2024.

Vi må konstatere, at boligmarkedet viser sig fra sin stærke og robuste side. Rekordmange i arbejde, tiltagende købekraft hos danskerne og ro på renter og inflation bidrager til fornuftige takter på boligmarkedet. Som det ser ud lige nu, er der mest af alt grund til at forvente en fortsættelse, om end lej­lig­heds­mar­ke­det kan være lidt mere trykket af overgangen til de nye boligskatter.

Sammenlignet med for et år siden er huspriserne i dag knap 5% højere, mens lej­lig­heds­pri­ser­ne er godt 6% højere.

Ser vi videre ind i 2024, forventer vi svag positiv fremgang på boligmarkedet som helhed. Huspriserne ser vi fortsat løfte sig en smule, mens vi på lejligheder forventer prisfald for en periode som følge af overgangen til de nye boligskatter. Lej­lig­heds­mar­ke­det satte dog kun en lille slutspurt ind op mod årsskiftet, og det gav også tro og håb om en blødere landing fra lej­lig­heds­mar­ke­det efter årsskiftet. Indtil videre ser det ud til at være en realitet, selvom den kommende tid kan byde på nye udsving.

Relaterede artikler