Prisen på udbudte lejligheder slår rekord

Kvadratmeterprisen på udbudte lejligheder er i ny rekord. Boligmarkedet har genfundet melodien, hvor handelspriserne stiger, og vi ser nu igen, at udbudspriserne bliver skubbet op.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Finans Danmark viser, at udbudspriserne på boligmarkedet stiger. Udbudsprisen på et hus i Danmark steg med 0,9% i oktober i forhold til måneden før. Lej­lig­heds­pri­ser­ne steg 1,2% og som­mer­huspri­ser­ne med 1%. Tager vi højde for sæson, er der tilmed tale om endnu større stigninger.

Med dagens tal stiger den gennemsnitlige kva­drat­me­ter­pris på lejligheder til 40.660 kr. Det er ny rekord. Sidste gang udbudspriserne toppede for halvandet år siden, inden nedturen som følge af ren­testig­nin­ger, slog priserne rekord med 40.167 kr. Men det er altså nu slået med dagens tal.

Kva­drat­me­ter­pri­sen på udbudte lejligheder er i ny rekord. Boligmarkedet har genfundet melodien, hvor han­delspri­ser­ne stiger, og vi ser nu igen, at udbudspriserne bliver skubbet op.

Helt særligt for store dele af lej­lig­heds­mar­ke­det er der mere tempo på i forbindelse med overgangen til de nye boligskatter. En del købere vil gerne nå at sikre sig en skatterabat inden overgangen ved årsskiftet. Det ved sælgerne godt, og lægger vi det sammen med den generelle nye medvind på boligmarkedet, så står vi nu igen med nye rekorder for udbudspriserne.

Han­delspri­ser­ne på lejligheder er steget de seneste 7 måneder med 6,7%, når vi tager højde for sæsonudsving. Huspriserne er steget de seneste 8 måneder i træk med 2,9%. Det skal dog med, at huse og lejligheder faldt med omkring 9% i tiden inden. Ser vi på antallet af bolighandler, så er de også blomstret op i 2023.  Bolighandlerne ligger godt 30% højere end samme tid sidste år, og langt størstedelen af månederne i år har budt på fremgang i boligsalget. I slutningen af sidste år nåede bolighandlerne ned på omkring det laveste i 10 år, men siden har pilen altså peget op.

Relaterede artikler