Lånetilbuddene rammer det højeste siden november

Antallet af lånetilbud har igen fået lidt luft under vingerne i marts.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Dugfriske tal fra Finans Danmark viser, at antallet af lånetilbud fra re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter­ne lander på 19.124 i marts. Det er næsten 3.800 flere end i februar. Det er samtidig det højeste antal lånetilbud siden november sidste år, hvor der var næsten 25.000 lånetilbud.

Antallet af lånetilbud har igen fået lidt luft under vingerne i marts. Vi kommer dog også fra lav flyvehøjde, så der med andre ord ikke tale om nogen eksplosion i antallet af lånetilbuddene. Vi har senest set et boligmarked, som er vækket lidt til live igen med flere bolighandler, mens renterne stadig befinder sig et sted, så konverteringer er interessante. Og det får samlet set antallet af lånetilbud til at pege op.

I marts steg antallet af bolighandler til det højeste i 8 måneder, når vi tager højde for sæsonudsving. Det højere antal bolighandler giver også flere lånetilbud, når finansieringen af boligen skal i hus. Herudover er der også fortsat boligejere med fastforrentede lån, som omlægger deres lån som følge af de højere renter. Mange boligejere har dog allerede konverteret sidste år, og det betyder naturligt, at puljen af potentielle lånetilbud fra konverteringer bliver mindre. I dag ligger renten på et fastforrentet lån på 5% mod 2% ved starten af 2022, og det kan boligejerne udnytte til at skære i restgælden.

Trods stigningen i lånetilbuddene i marts, så ligger antallet af lånetilbud lidt under det normale niveau, som er kendetegnet uden ekstraordinære udsving fx ved større kon­ver­te­rings­bøl­ger. Ser man bort fra de ekstraordinære perioder, så ligger antallet af lånetilbud i gennemsnit på ca. 20.000 om måneden, når vi ser fra 2015 og til i dag.

Relaterede artikler