Flere handler på boligmarkedet

Der er kommet mere liv i boligmarkedet med flere handler. Det er nu sjette måned i træk med fremgang i handelsaktiviteten, når man tager højde for sæson. Der er dog ikke sådan, at boligmarkedet spæner derudaf.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at der blev handlet 6.744 huse, lejligheder og sommerhuse i maj. Det er 1.200 flere i forhold til april, hvilket svarer til en stigning på 22%. Det er dog forventeligt med flere bolighandler i maj, og tager vi højde for sæson er stigningen mere moderat, men stadig stigning. Fordelt på boligtyper, blev der handlet 4.451 huse, 1.382 lejligheder og 911 sommerhuse i maj.

Der er kommet mere liv i boligmarkedet med flere handler. Det er nu sjette måned i træk med fremgang i han­del­sak­ti­vi­te­ten, når man tager højde for sæson. Der er dog ikke sådan, at boligmarkedet spæner derudaf. Maj stod for den laveste aktivitet i syv år for en maj måned. Men fremgang er fremgang, og handlerne er nu vokset mere end 30% siden bunden i efteråret.

I efteråret ramlede handlerne ned og ramte i november det laveste i et årti. Samtidig nåede priserne at falde med i omegnen af 10%. Men siden er der kommet mere forårsstemning på boligmarkedet med flere handler og stigende priser.

Også boligpriserne steg i maj. Det er tredje måned i træk med stigende boligpriser. På de tre måneder er huspriserne steget med næsten 3% og lej­lig­heds­pri­ser­ne med knap 4%. Som­mer­huspri­ser­ne er steget mere end 6%. Det sker efter en lang periode med prisfald, hvor priserne på huse dykkede i 8 måneder og lejligheder i 9 måneder i træk.

Den nye, om end stadig spæde, fremgang på boligmarkedet har baggrund i, at der er kommet ro på ren­testig­nin­ger­ne. Også den økonomiske situation er lysnet lidt igen. Beskæftigelsen stiger fortsat til nye rekordhøjder, og dansk økonomi har foreløbig sneget sig udenom større krise og recession. Det giver mere ro på hus­hold­nings­bud­get­ter­ne og giver lige nu mere appetit for boligkøb.

Relaterede artikler