F3 ender med højeste rente i 14 år

Boligejere med et F3-lån ender med den højeste rente sat ved en auktion i 14 år. De kan derfor godt begynde at rydde plads i budgettet, for det kommer for mange til at betyde en stor månedlig merregning.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Auktionerne fortsætter hos Totalkredit, for de boligejere som skal have ny rente pr. 1. juli. Det endelige resultat på F3 lyder på 3,49%. Det er en anelse højere end gårsdagens foreløbige resultat. F1 og F5 starter auktion i morgen og slutter på fredag. På F1 og F5 forventes der også renter på over 3%.

Boligejere med et F3-lån ender med den højeste rente sat ved en auktion i 14 år. De pågældende boligejere kan derfor godt begynde at rydde en plads i budgettet til den højere ydelse og samtidig vinke farvel til en rente med negativt fortegn. For en F3-låner med et afdragsfrit lån lyder merregningen på mere end 2.000 kr. om måneden efter skat pr. lånt million.

F3-renten blev for tre år siden fastsat til -0,15%. Den rente ender nu på 3,49%. Det giver en mærkbar stigning på 1.000 kr. i den månedlige ydelse efter skat pr. lånt million, hvis man har et lån med afdrag. Er lånet uden afdrag, så stiger den månedlige ydelse efter skat med 2.240 kr. pr. lånt million. Det er en gedigen ekstra regning, som de pågældende boligejere står overfor, når juli måned skydes i gang.

Den mærkbare stigning i boligrenterne kommer på baggrund af massive ren­te­for­hø­jel­ser hos Den Europæiske Centralbank, ECB, og Nationalbanken. Herhjemme er Nationalbanken på mindre end et år gået fra en rente på -0,60% til i dag 2,85%, og det medvirker til at hive boligrenterne med op. Boligejerne har derfor oplevet de kraftigste ren­testig­nin­ger i årevis.

Relaterede artikler