Boligpriserne tager på

Priserne er steget mærkbart, siden de bundede i februar. Et hus på 140 kvadratmeter er steget 115.000 kr. i gennemsnit, mens en lejlighed på 80 kvadratmeter er steget med 210.000 kr.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

ske tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne steg igen i november. Huspriserne steg 0,3% og lej­lig­heds­pri­ser­ne steg en smule med 0,05%. Korrigerer vi for sæson, så steg boligpriserne endnu mere, hvor huspriserne 0,9% og lejligheder med 0,6%.

Boligpriserne er nu steget betragteligt siden februar. Prisstigningen på huse løber op i samlet 5% siden sidste års vinter, og lejligheder er steget mere end 8%.

Boligpriserne har igen fået vinger. Priserne er steget mærkbart, siden de bundede i februar. Et hus på 140 kvadratmeter er steget 115.000 kr. i gennemsnit, mens en lejlighed på 80 kvadratmeter er steget med 210.000 kr. Det er altså betragtelige summer på mindre end et år.

Der er også kommet nye tal for handlerne, hvor der i november samlet blev handlet 6.083 boliger. Det er 50% flere end i samme måned sidste år.

Fremgangen skyldes flere forhold. Sidste års rentestigning er faldet til ro og vekslet til rentefald. Det betyder, at vi ser prisstigninger på det meste af boligmarkedet. Hertil har overgangen til de nye boligskatter givet et ekstra skub til lej­lig­heds­mar­ke­det, hvor købere gerne vil nå at sikre sig en skatterabat. Slutteligt er der ro på inflationen, og usikkerheden om fremtiden er mindre sløret end for et år siden. Det giver ro på bagsmækken for boligkøberne, som der er kommet mere liv i igen.

Sidste år faldt hus- og lej­lig­heds­pri­ser­ne med omkring 9%. Det skete som følge af mærkbart stigende renter, høj inflation og usikkerhed for fremtiden, som fik boligkøberne til at trække følehornene til sig. Det fik også handlerne til at drøn ned på det laveste i et årti.

Relaterede artikler