Boligpriserne stiger i september

Boligpriserne stiger endnu en gang. De positive nyheder fra boligmarkedet kommer på baggrund af, at der har indfundet sig lidt mere ro på renterne og økonomien. Det giver stigende priser og fører også til flere bolighandler.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Boligsiden viser, at hus- og lej­lig­heds­pri­ser­ne steg i september. Huspriserne steg med 0,6%, mens lejlighederne steg med 1,2%. Også når vi tager højde for sæsonudsving pegede pilen op.

Boligpriserne stiger endnu en gang i september. De mere positive nyheder fra boligmarkedet kommer på baggrund af, at der har indfundet sig lidt mere ro på renterne og økonomien. Det giver stigende priser og fører også til flere bolighandler. I slutningen af sidste år så vi priserne drøne ned, mens bolighandlerne befandt sig omkring det laveste i 10 år.

De seneste 8 måneder i streg er huspriserne steget med 2,5%, mens lejligheder er steget de seneste 7 måneder i træk med 5,5%, når vi tager højde for sæsonudsving. I tiden inden faldt priserne dog omkring 9% på både huse og lejligheder. Også når vi retter blikket mod handlerne, er der pæn fremgang at spore. Bolighandlerne er således gået frem i 9 måneder i træk, når vi tager højde for sæson, og begynder i det små at minde om før coronatiden. I slutningen af sidste år nåede bolighandlerne ned på omkring det laveste i 10 år.

Fremgangen på boligmarkedet sker efter, der er kommet mere ro på ren­te­si­tu­a­tio­nen. Renterne er ikke decideret faldet, men alene det at renterne ikke længere stiger, har fået overvejende boligkøbere til igen at være aktive på boligmarkedet. Hertil har dansk økonomi sneget sig udenom en større krise, og beskæftigelsen stiger fortsat, mens ledigheden holder sig lav. Det er med til at give ro hos danskerne og overvejende boligkøbere.

Vi forventer, at boligpriserne vil fortsætte stigningen indtil udgangen af året, særligt for lejligheder

i de større byer og for de dyreste huse. Det sker pga. den skatterabat, der gives til eksisterende boligejere ved overgangen til de nye bo­ligskat­te­reg­ler, der træder i kraft den 1. januar 2024. Efterfølgende vil vi se en mere afdæmpet udvikling i boligpriserne.

Relaterede artikler