Boligpriserne stiger i juni

Boligpriserne stiger for fjerde måned i streg, mens også antallet af handler er gået frem. Det kommer ovenpå en negativ tid på boligmarkedet, hvor handlerne dykkede kraftigt, og priserne faldt i omegnen af 10%.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne atter steg i juni. På landsplan steg huspriserne i gennemsnit med 0,5%, mens stigningen lyder på 1,0% for lejligheder. Også sommerhuse steg med 0,6%. Tager vi højde for sæson, så er fremgangen dog noget mindre.

Boligmarkedet går atter frem. Boligpriserne stiger for fjerde måned i streg, mens også antallet af handler er gået frem. Det kommer ovenpå en negativ tid på boligmarkedet, hvor handlerne dykkede kraftigt, og priserne faldt i omegnen af 10%. Baggrunden er mere ro om renterne, mens også den økonomiske situation ser bedre ud end frygtet.

Det er fjerde måned i træk, at boligpriserne stiger. I den periode er huspriserne steget med 3%, lejligheder med 5%, mens som­mer­huspri­ser­ne er steget hele 7%. Det kommer ovenpå en tung tid på boligmarkedet, hvor priserne vendte mundvigene nedad i omkring 9 måneder for huse og lejligheder.

De største prisstigninger hen over foråret og starten på sommeren er sket på lejligheder og sommerhuse. Det er samtidig også her, at vi har set antallet af salgsskilte er klart lavest, og det giver køberne færre valgmuligheder. De få udbudte lejligheder og sommerhuse fungerer derfor som en hånd under priserne.

Selvom vi står i en tid, hvor boligpriserne igen peger opad, så skal vi huske på, at det ikke har slettet efterårets og vinterens mærkbare prisfald. Både hus- og lej­lig­heds­pri­ser­ne er fortsat 7% lavere end på toppen sidste år. De befinder sig derfor på et niveau, som vi sidst så i starten af 2021. Lidt anderledes ser det ud for som­mer­hus­mar­ke­det, som er faldet med 2% siden toppen, og dermed kun er sendt tilbage til foråret 2022.

Læs mere om lån til bolig her

Relaterede artikler