Rentetilpasningsauktion: Pæne besparelser til både boligejere med F1 og F3

19. og 12. gang i træk med negative renter på F1 og F3.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Coronadyk i danskernes aktieformuer stort set indhentet i april

Denne uges auktioner hos Totalkredit er netop afsluttet, hvor både F1 og F3 har været under hammeren. Begge ren­te­til­pas­ning­s­lån ender med klart negativt fortegn, hvor F1 og F3 lander på henholdsvis -0,24% og -0,28% i rente. F5 var ikke på auktion i denne omgang. De nye renter gælder fra 1. oktober.

Resultatet fra auktionen betyder, at F1 for 19. gang i træk ender med en rente med negativt fortegn, mens det for F3 er 12. gang i træk ved en auktion hos Totalkredit. De første indikationer, som vi fik på de to første dage af auktionen holdt altså stik og uden væsentlige ændringer.

Det endelige resultat betyder, at denne auktion skriver sig ind i den efterhånden lange række af auktioner, hvor der står et minus foran renten. Der er på ingen måde tale om nogen rekordauktion i denne omgang, men det ændrer ikke en tøddel på, at der er tale om meget lave renter set i et historisk perspektiv. Og der er ikke noget, som for alvor tyder på, at de lave renter på lån med de allerkorteste rentebindinger er fortid lige rundt om hjørnet, da den europæiske centralbank (ECB) ser ud til at fortsætte sin lempelige pengepolitik en rum tid endnu.

Både F1- og F3-lånerne ender ud med en rente, som er lavere end sidste gang, de fik rentetilpasset deres lån. F3-lånerne er dem, som kan se frem til den største besparelse, da de får en ren­te­be­spa­rel­se på 1.680 kr. om året efter skat pr. afdragsfri million. Også F1-lånerne kan se frem til en mindre ren­te­be­spa­rel­se på 840 kr. om året efter skat pr. afdragsfri million.

Relaterede artikler