Realkreditinstitutterne gav 22.153 lånetilbud i september

Der er tale om et lavt niveau.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Realkreditinstitutterne gav 22.153 lånetilbud i september

Nye tal fra Finans Danmark viser, at re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter­ne i september gav 22.153 lånetilbud til boligejere og virksomheder. Det er 5.900 flere lånetilbud end i august. Det betyder, at antallet af lånetilbud er tilbage på det niveau, som vi så hen over sommeren med lige over 20.000 lånetilbud, hvilket stadig er i den lave ende. Af de 22.153 lånetilbud er de 7.756 givet til boligkøb. Også til netop det formål ser vi, at antallet af lånetilbud er på et lavere niveau, end vi har set tidligere på året, og falder meget godt i tråd med, at farten er aftaget på boligmarkedet både hvad angår prisstigninger og han­del­sak­ti­vi­tet.

Det samlede antal lånetilbud tikker op i forhold til august, hvor der dog stadig er tale om et lavt niveau. Det lave niveau af lånetilbud skyldes kort og godt, at vi står midt i et rentemæssigt dødvande, som ikke inviterer til hverken store op- eller ned­kon­ver­te­rings­run­der, som er det, der virkelig kan sende antallet af lånetilbud i vejret. I tillæg tager boligmarkedet sig en slapper ovenpå nogle heftige måneder, og det får samlet set antallet af lånetilbud til at skrumpe.

I årets første ni måneder, er der i alt afgivet 224.436 lånetilbud. Det er nærmest identisk med de samme måneder sidste år, hvor der blev givet 224.650 lånetilbud. Tager vi i stedet et kig på det store ned­kon­ver­te­ring­s­år 2019, så er der i år givet 26,2% færre lånetilbud end de samme måneder i 2019. Det sætter en tyk streg under, at især ned­kon­ver­te­rings­ak­ti­vi­tet skubber antallet af lånetilbud op.

Vi forventer, at det lavere niveau for antallet af lånetilbud fortsætter i den kommende tid, da der med det nuværende renteniveau ikke er udsigt til synderligt meget kon­ver­te­rings­ak­ti­vi­tet. Det styrende element vil således komme fra boligmarkedet, hvor farten dog er aftaget hen over sommeren.

Relaterede artikler