Prisnedslagene falder til det laveste i 14 år

Der blev i gennemsnit givet et nedslag på 4,5 procent på et typisk hus.

Prisnedslagene falder til det laveste i 14 år

Friske tal fra Finans Danmark viser, at der i gennemsnit blev givet et nedslag på 4,5 procent på et typisk hus​ på 140 kvadratmeter, svarende til 98.000 kr. i 4. kvartal. Det er det laveste i 14 år. Ser vi på en typisk lejlighed på 100 kvadratmeter, så blev der i gennemsnit givet et afslag på 3,1 procent, svarende til 99.000 kr., hvilket også er det laveste i 14 år.

Det går i øjeblikket meget stærkt på boligmarkedet og der er meget lidt til salg, og det betyder, at vi står i sælges marked. Derfor er det også naturligt, at der ikke gives store afslag. Når der så alligevel gives nedslag, så skyldes det, at nedslag er en fast bestanddel af boligmarkedet, men afslag behøver ikke være en fast del af enhver bolighandel.

Set med det de historiske briller, er de nuværende nedslag i den lave ende. i 2009 var det gennemsnitlige nedslag på over 16 procent, hvilket vidnede om, at det på det tidspunkt var meget svært at sælge boligen. Omvendt var nedslagene helt nede på 1 procent i 2005.

Vi forventer at nedslagene fortsat vil være lave den kommende tid, da det vil tage tid for boligudbuddet at stige, til et sådant niveau, at sælgerne ikke længere står med alle kortene på hånden. Men det er vores forventning, at udbuddet vil stige, og derfor vil potentielle boligkøbere også have udsigt til større nedslag.

De mindste nedslag gives nær hovedstaden

Udbuddet er lavest i og omkring de store byer, og derfor er det også der gives de mindste nedslag. I landsdelen Byen København og Nordsjælland forhandles de mindste nedslag, hvor en boligkøber i gennemsnit forhandler sig frem til et nedslag på 3,1 procent. I Nordjylland forhandles de største nedslag, og en boligkøber får i gennemsnit 6,8 procent i nedslag.

Nedslagene ligger lavere på lejligheder end på huse, og det skal ses i lyset af, at udbuddet af lejligheder aldrig har været lavere. I København er det gennemsnitlige nedslag på 2,4 procent. I Aalborg er det gennemsnitlige nedslag på 4,5 procent.

Relaterede artikler

Enfamiliehuse - 4. kvartal 2020

Område
Anmærkning: Bo­li­g­ud­bud­spris og afslag i kr. er afrundet til nærmeste 1000. Kilde: Arbejdernes Landsbank på baggrund af Finans Danmark.

Lejligheder - 4. kvartal 2020

Område
Anmærkning: Boligpris og afslag i kr. er afrundet til nærmeste 1000. Kilde: Arbejdernes Landsbank på baggrund af Finans Danmark.