Mere end 7.000 bolighandler i november

Handelsaktiviteten på boligmarkedet ligger utrolig stabilt og højt.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
Boligudbuddet stiger for 2. måned i træk

Nye tal fra Boligsiden viser, at november bød på 7.331 bolighandler i november, når vi ser på handler med huse, lejligheder og sommerhuse. Det er lidt flere end oktobers 7.133 handler.

Han­del­sak­ti­vi­te­ten er i en historisk kontekst høj. November i år bød på næstflest handlede boliger i en november måned, kun overgået af sidste år, hvor bolighandlerne for alvor tog fart. Bolighandlerne toppede i foråret, hvor der særligt i marts blev handlet mange boliger med næsten 12.000 på blot en enkelt måned.

Han­del­sak­ti­vi­te­ten på boligmarkedet ligger utrolig stabilt og højt, hvor der i fem måneder nu er blevet handlet mellem 7.000 og 8.000. Hvis man skulle have siddet med en frygt om en hård landing for det danske boligmarked efter en højtflyvende tid i foråret, så er den frygt manet i jorden. Det er ikke just et boligmarked i dvale, og vi er vidne til en meget blød landing for boligmarkedet til trods for en vanvittig flyvehøjde tidligere på året.

Deler vi op mellem de enkelte boligtyper, blev der i november handlet 4.849 huse, 1.736 lejligheder og 746 sommerhuse. For huse og lejligheder er det en stigning i forhold til måneden før, mens det for sommerhuse er et meget lille fald.

For alle tre boligtyper ligger handlerne på et flot og højt niveau, når vi sammenligner tilbage i tid. I de 11 år Boligsidens statistik dækker over er novem­ber­hand­ler­ne kun overgået en enkelt gang for huse og lejligheder, mens det er tredjehøjeste novem­berak­ti­vi­tet for som­mer­hus­mar­ke­det i statistikkens historie.

Danskerne har fået en stor appetit på at købe bolig. Og selvom mange danskere har fået opfyldt boligdrømmen under coronakrisen, så er der altså fortsat mange som stadig får indfriet drømmene. Det gælder på alt lige fra drømmen om et hus, en lejlighed eller et sommerhus til at holde ferie i.

Handler og prisstigninger er imidlertid dampet af i forhold til i foråret og godt for det, da tempoet simpelthen var for højt. Det langsommere tempo kommer af, at mange har indfriet boligdrømmen, de største coronaeffekter er fordampet, og det ændrer ny smittestigning ikke stort på. Samtidig er renterne steget. Hertil betyder de store prisstigninger, at færre har mulighed og formentlig også lyst til at være med. Sammenlignet med sidste år er priserne på huse, lejligheder og sommerhuse steget med henholdsvis 12%, 11% og 15%. For alle tre boligtyper er pris­stig­nin­ger­ne i dag dog væsentligt lavere end tidligere på året, hvilket vidner om et boligmarked i et langsommere men stabilt tempo, som har bidt sig fast.

Relaterede artikler