Boligmarked i høj fart sikrer højt februar-niveau i lånetilbuddene

Boligejere modtog 23.516 lånetilbud i februar fra de danske realkreditinstitutter. Det er 22% flere end februar sidste år.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
Boligmarked i høj fart sikrer højt februar-niveau i lånetilbuddene

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Finans Danmark viser, at boligejere modtog 23.516 lånetilbud i februar fra de danske re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter. Det er 22% flere end februar sidste år. Især antallet af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri viser højt niveau, hvor februar viste det højeste antal låntilbud til det i mere end tre et halvt år.

Boligmarkedet buldrer, og det giver selvsagt travlhed hos re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter­ne i forbindelse med finansiering af boligkøbet. Det betyder, at lånetilbuddene til netop boligkøb og nybyggeri skiller sig ganske meget ud i år. Februar er dog bredt set for lånetilbuddene en lidt underlig måned, da der ikke for alvor er tryk på lå­neom­læg­nin­ger. Det skyldes, at den seneste op­si­gel­ses­frist var i januar, og måneden efter op­si­gel­ses­frist resulterer typisk i et dyk i lånetilbuddene.

Fremadrettet forventer vi et fortsat pænt niveau i antallet af lånetilbud. Farten på boligmarkedet er stadig høj og har på ingen måde sat tempoet ned. Det vil give et helt grundlæggende behov for en hel del lånetilbud i forbindelse med ejerskifte. Renten på det fastforrentede lån er dog steget på det seneste, om end noget af stigningen er spist igen, hvilket betyder, at lå­neom­læg­nin­ger bliver mindre udtalte. Der er kort og godt færre, som kan drage nytte af at konvertere til en lavere rente. Ren­testig­nin­gen er imidlertid ikke ensbetydende med at kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der er helt ovre, men blot at færre end tidligere kan opnå samme fordel. I øjeblikket taler en ned­kon­ver­te­ring til boligejere med 2% i rente i opefter, som kan nedkonvertere til 1%-lånet. Det vil også understøtte antallet af lånetilbud.

Relaterede artikler