0,5%-lånet starter 2021 med at kravle over kurs 98

I 2021 er renterne faldet. Det betyder, at kurserne på realkreditlånet er steget. Det 30-årige 0,5% lån fra Totalkredit har nu en kurs over 98. Læs mere her »

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Danskerne konverterede for 9 mia. kr. i sidste uge – lille konverteringsbølge under opsejling

Renterne har startet 2021 ud med at pege ned. Det betyder, at kurserne på boligejerens realkreditlån har peget opad med det resultat, at det 30-årige 0,5 pct. lån fra Totalkredit netop nu er kravlet over kurs 98, hvilket er det højeste kursniveau i obligationens levetid. For blot 8 dage siden var kursen på 0,5 pct. lånet en spids over kurs 97.

Renten har siden det kraftige hop op i Coronakrisens indledning, stort set kun set én vej – og det er ned. Rentefaldet betyder, at det 30-årige 0,5 pct. lån nu styrer over kurs 98, hvilket er det højeste kursniveau i obligationens levetid. Rentefaldet er godt nyt for de tusindvis af nyslåede boligejere, som står over for et valg af finansiering. Det er samtidig godt nyt for kon­ver­te­rings­over­ve­jen­de boligejere, da vi samtidig nærmer os næste op­si­gel­ses­frist ved udgangen af januar. Her er det ikke kun boligejere med 2 pct. lån eller derover, som skal være opmærksomme, men også så småt boligejere med 1,5 pct. lån, når 0,5 pct. lånet altså er tikket over kurs 98.

Rentefaldet kan sætte fut under kon­ver­te­rin­ger­ne, da døren så småt åbner for boligejere med et 1,5 pct. lån, som hidtil ikke har haft de samme kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der som boligejere med et 2 pct. lån eller derover. Med en op­si­gel­ses­frist lurende i horisonten, så kan der med det aktuelle renteniveau være lagt i kakkelovnen til endnu en kon­ver­te­rings­bøl­ge ved udgangen af januar. Det er endnu for tidligt at spå om størrelsen, men som boligejer med fast rente er der al mulig grund til at spænde sik­ker­heds­se­len og følge med i den kommende tid.

Har man i dag et 1,5 pct. lån med afdrag og en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger til et nyt 0,5 pct. lån, så sparer man ca. 110 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 5,5 år.

Relaterede artikler