Rentetilpasningsauktion: F5-lånerne kan se frem til massive besparelser

F5-lånet er foreløbigt landet på en rente på -0,31 pct.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Rentefald sender antallet af lånetilbud i vejret i januar

Første auktionsdag er afsluttet for de F5-lånere hos Totalkredit, der skal have rentetilpasset deres realkreditlån 1. april. F1-lånere har også fået endnu et fingerpeg på, hvad de skal betale i rente det kommende år. F5-lånerne må dog vente i spænding på det endelige resultat, som foreligger på torsdag. F1-lånerne kender det endelige resultat i morgen. 

De hamrende lave renter fortsætter ved denne auktion hos Totalkredit. Der bliver dog ikke sat renterekord ved en auktion hos Totalkredit i denne omgang. Rekorden blev sat ved auktionen i august, og der når vi formentlig ikke helt ned i denne uge, men tager vi et kig på niveauet for F5, så er der faktisk tale om den næstlaveste rente nogensinde sat ved en auktion, og det vidner altså om et renteniveau som stadig er trykket i bund.

Det foreløbige resultat for F5-lånerne blev -0,31 pct. (inklusiv kursskæring). Det betyder, at F5-lånere, der har holdt fast i deres lån, kan begynde at glæde sig, da de kan se frem til en massiv besparelse på deres realkreditlån.

F5-lånerne har hidtil betalt 0,45 pct. i rente og kan altså nu nøjes med blot -0,31 pct. i rente. Det betyder, at F5-lånerne kan se frem til en ydelse, der er ca. 160 kr. lavere om måneden efter skat pr. lånt million*.

F1-lånerne har også udsigt til mindre besparelser

Auktionen over F1-lånet er også i gang og er foreløbigt landet en spids lavere end i går på -0,27 pct. (inklusiv kursskæring). F1-lånerne har hidtil betalt en rente på -0,14 pct. og kan altså se frem til en rente på -0,27 pct., hvis niveauet fra dagens auktion holder.

* Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydel­ses­be­spa­rel­sen viser første års månedlige ydelser efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr. Restløbetid 25 år. Bidrag 0,88 pct. som er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,2. Skat 25,6 pct. Afrundet.

Relaterede artikler