Rentetilpasningsauktion: F1-lånerne kan også smile

F1-lånet er endeligt landet på en rente på -0,27 pct.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
2019 byder på største lånelyst hos danskerne i 11 år

Tredje og sidste auktionsdag er afsluttet for de F1-lånere hos Totalkredit, der skal have rentetilpasset deres realkreditlån 1. april. F5-lånere har samtidig fået endnu et fingerpeg på, hvor deres rente lander, men må dog vente til i morgen, før de kender det endelige resultat. 

Det endelige resultat for F1-lånerne blev -0,27 pct. (inklusiv kursskæring). Det betyder, at F1-lånerne kan se frem til en lidt lavere rente, end de har betalt det seneste år. Hidtil har de betalt -0,14 pct. i rente. F1-lånerne sparer derfor ca. 30 kr. på deres månedlige ydelse efter skat pr. lånt million*.

F1-lånet ved denne auktion hopper derfor direkte ind på en andenplads på det næstlaveste niveau et F1-lån er endt på ved en auktion hos Totalkredit. Det understreger blot, at renterne er trykket godt i bund i øjeblikket. 

F5 har også været på auktion i dag, hvor renten er en spids lavere end i går og foreløbigt er landet på -0,32 pct. Der er derfor fortsat udsigt til pæne besparelser for de F5-lånere, der har holdt fast i deres F5-lån, når vi om på den anden side af 1. april. Vi kender dog først det endelige resultat i morgen.

* Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydel­ses­be­spa­rel­sen viser første års månedlige ydelser efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr. Restløbetid 26 år. Bidrag 1,18 pct. som er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,3. Skat 25,6 pct. Afrundet.

Relaterede artikler