Rentetilpasningsauktion: Et mulehår fra F1-renter i positivt terræn

F1-lånere kan se frem til en rente på -0,03 pct. det kommende år.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Rentetilpasningsauktion: Et mulehår fra F1-renter i positivt terræn

Tredje og sidste auktionsdag er afsluttet for de F1-lånere hos Totalkredit, der skal have rentetilpasset deres realkreditlån 1. juli. F3- og F5-lånere har samtidig fået endnu et fingerpeg på, hvor deres rente lander, men må dog vente til i morgen, før de kender det endelige resultat.

Den endelige kon­tant­låns­ren­te for F1-lånerne blev -0,03 pct. Det betyder, at F1-lånerne kan se frem til en højere månedlige ydelse, da de hidtil har betalt en rente på -0,23 pct. Den månedlige ydelse stiger med 40 kr. om måneden efter skat pr. lånt million*.

Den helt korte F1-rente har taget et hop op fra ”normalen”, som har kendetegnet de sidste 3-4 år med renter i massivt negativt territorium. Nu er de blot et mulehår fra at komme tilbage i positivt territorium. Det ændrer naturligvis ikke på det faktum, at der stadig er tale om lave renter, men vidner om, at negative renter ikke er givet på forhånd, selvom vi måske har vænnet os lidt til det på ren­te­til­pas­ning­s­lå­nene.

Resultatet betyder, at vi kan se, at F1-renten er på det højeste niveau ved Totalkredits auktioner siden auktionen i november 2016, hvor F1-renten endte på et rundt nul. Vi er også et godt stykke fra renterekorden som blev sat ved auktionen i august sidste år, hvor F1 landede på -0,41 pct.

De foreløbige resultater indikerer, at der er pæne besparelser i udsigt for de F5-lånere, som har holdt fast i deres lån, mens også F3-lånere kan se frem til en mindre besparelse. F3 er foreløbigt landet på -0,15 pct., mens F5 er landet på -0,02 pct. Også her er der dog tale om niveauer som er et stykke fra august 2019 auktionens rekord, hvor F3 endte på -0,57 pct. og F5 på -0,53 pct.

Vi kender det endelige resultat for F3- og F5-lånere i morgen omkring kl. 13.30.

* Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydel­ses­be­spa­rel­sen viser første års månedlige ydelse efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr. Restløbetid 26 år. Bidrag 1,18 pct. som er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,3. Skat 25,6 pct. Afrundet.

Relaterede artikler