Nu er det fastforrentede lån tilbage på 1,5%

2 pct. lån på vej af hylderne igen.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
De danske boligrenter fortsætter op: 2%-lån på vej tilbage for første gang i over 1 år!

Der er sat en prop i de seneste ugers massive rentestigning på de danske boligrenter – i hvert fald for nu. Renten er faldet de sidste par dage, og det gør, at det toneangivende 30-årige fastforrentede lån kan hedde 1,5 pct. igen fra på mandag.

Det 30-årige 2 pct. lån med afdragsfrihed flirter nemlig voldsomt med kurs 100 i øjeblikket, hvor den p.t. handler over kurs 100. Holder det niveau dagen ud, så lukker lånet for tilbud på mandag. Det 30-årige 2 pct. lån med afdrag er allerede lukket for tilbud i dag, da lånet gik over kurs 100 i går.

Med de hastige ændringer som i øjeblikket er kendetegnende på de danske boligrenter, er det kun godt og vel 1 uge siden, at 1,5 pct. lånet sidst var det toneangivende realkreditlån. Og det kan altså igen blive virkelighed fra på mandag.

De to 1,5 pct. lån står heldigvis, som sagt, klar i kulissen. Varianten med afdrag handler i kurs 98,9, mens den afdragsfri variant handler i kurs 98.

Som boligejer kan det være svært at følge med i de ændringer, som ren­teud­s­vin­ge­ne medfører. For snart 3 uger siden hed renten 0,5 pct. på et fastforrentet lån, mens den i starten af denne uge hed 2 pct. Nu er vi så på vej mod, at renten hedder 1,5 pct. Det gælder altså om at holde tungen lige i munden som boligejer, for lå­ne­mu­lig­he­der­ne ændrer sig med stor hast i øjeblikket.

Mit bedste råd til boligejere med fast rente er derfor fortsat, at de skal spænde sik­ker­heds­se­len og følge godt med i den kommende tid. For de store udsving vil med al sandsynlighed fortsætte.

Relaterede artikler