Jeg skal giftes

Et bryllup er en dejlig begivenhed, som du og din kommende partner/ægtefælle ofte lægger mange timers planlægning i – og det er dejligt. Det skal gerne blive en uforglemmelig dag.

Økonomiske konsekvenser

Men et ægteskab/et registreret partnerskab har også en række økonomiske konsekvenser, der rækker langt ud i fremtiden:

  • Hvordan har I sikret hinanden? – Arvemæssigt er I bedre stillet, idet I typisk vil være hinandens arvinger, hvis ikke der er særeje. Men hvordan med pensionsopsparingen og de medfølgende forsikringer?
  • Har I råd til at blive boende, hvis den ene mister erhvervsevnen. Og selv om det er en ubehagelig tanke, bør I også forholde jer til, om den ene kan blive boende, hvis den anden dør.
  • Har en af jer eller begge børn med sig fra tidligere forhold, så er det vigtigt at undersøge, hvordan I sikrer hinanden juridisk og økonomisk. Børn fra tidligere forhold er også arvinger i tilfælde af død, og det kan betyde, at boligen skal sælges, for at børnenes arv kan blive betalt. – Et testamente kan hjælpe til med at ændre på fordelingen af arven. Er du kunde i Arbejdernes Landsbank, kan du oprette testamente nemt og få juridisk rådgivning hos TestaViva.
  • Pensioner deles ikke lige ved en skilsmisse. Det er derfor en god idé at blive enige om, hvordan I ønsker at dele pensionen, hvis en skilsmisse en dag bliver aktuel. – En løsning er at oprette en ægtepagt hos en advokat, længe inden en evt. skilsmisse bliver aktuel.
Juridiske dokumenter TestaViva

Se også