MitID

MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen. Derfor bliver NemID til MitID - overgangsfasen startede i oktober 2021 og MitID forventes at være fuldt indfaset juni 2022. 

MitID bliver din kommende digitale identitet, som du skal bruge, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. 

Sådan får du MitID

Når det er din tur til at få MitID, vil du modtage en besked fra os. Beskeden får du enten i din net-/mobilbank eller i Digital Post. Hvis du har NemID i dag og desuden har net- eller mobilbank, får du dér MitID ved at gå igennem en flertrinet selvbetjeningsproces.

Du skal ikke foretage dig noget, før du får besked fra os om, at det er din tur til at få MitID. Der kan dog gå et stykke tid, før det er din tur, da der er mange, som skal have MitID.

Hvis ikke du har net- eller mobilbank her hos os, får du besked om, hvordan du i stedet får MitID. 

video Play

Fakta om MitID

 • MitID blev lanceret i oktober 2021.

 • NemID lukker, når MitID er fuldt indfaset i 2022.

 • I en periode vil der være steder, hvor du skal bruge MitID og andre
  steder NemID. Du skal derfor beholde dit NemID, indtil du får andet at vide.
 • NemID nøglekort og NemID nøgleapp kommer til at udgå. I stedet kan du få MitID
  app, eller hvis du ikke har mulighed for at bruge MitID app, så kan MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser bruges.

 • MitID bliver Danmarks eID-løsning og vil kunne bruges på tværs af EU. Du vil fremover
  derfor kunne identificere dig med MitID på andre europæiske landes offentlige e-services.

Læs mere om MitID her

 

 

 

 

 

 

MitID er udviklet, så det nemt kan justeres til nye behov. Det giver en sikker ID-løsning – også i fremtiden

Er dine ID-oplysninger opdateret?

Mange danskere har modtaget brev fra Digitaliseringsstyrelsen i e-Boks, der beder dem bekræfte deres identitet inde i NemID-appen med deres fysiske pas. Du vil blive bedt om bekræftelsen, hvis du ikke allerede lever op til de nye sikkerhedskrav. 

Når først du har bekræftet din identifikation med passet én gang, skal du ikke gøre det igen.

Lever dit NemID allerede op til de nye sikkerhedskrav, får du intet brev og skal ikke foretage dig noget. Du får senere besked i din net- eller mobilbank om, at du kan tage MitID i brug.

Læs mere om opdatering af ID-oplysninger i NemID nøgleappen på borger.dk 

 • Hvad er MitID?

  MitID er næste generations NemID. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er, når du fx logger ind på din netbank, tjekker årsopgørelsen eller har brug for at skrive under digitalt. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til.

  MitID blev lanceret i oktober 2021, hvor de første brugere blev indfaset. Det forventes, at MitID er fuldt indfaset i juni 2022.

  Der vil være en løbende overgang fra NemID til MitID. Selvom du får MitID, skal du beholde dit NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil MitID er fuldt indfaset. Du får besked, når du ikke længere skal have NemID - enten af din bank eller via Digital Post.

 • Hvordan får jeg MitID?

  Når det er din tur til at få MitID, vil du modtage en besked i din net-/mobilbank eller i Digital Post - og ingen andre steder.

  Der kan dog gå lidt tid, før det er din tur, da der er mange, der skal have MitID. Når du har modtaget beskeden, har du 30 dage til at skifte dit NemID til MitID.

 • Hvad kan jeg bruge MitID til?

  Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til, fx gå på netbank eller læse digital post fra det offentlige. 

 • Hvorfor erstattes NemID?

  NemID er en sikker løsning i dag, men MitID er et mere tidssvarende ID, der gør os klar til fremtidens digitale muligheder og udfordringer. 

 • Hvad kan jeg gøre for at forberede mig til at få MitID?

  Du får automatisk besked i net-/mobilbanken eller via Digital Post, når det er din tur til at få MitID. Det betyder, at du skal være logget på din net-/mobilbank for at kunne se beskeden. Du kan med fordel forberede dig, så det går så nemt som muligt. 

  • Du kan finde på et bruger-ID, som er dét, du skal taste, hver gang du skal bruge MitID. Det er vigtigt, at du vælger et bruger-ID, som er nemt for dig at huske, men svært for andre at gætte. Dit bruger-ID skal bestå af 5-48 tegn og bør være en kombination af bogstaver, tal og specialtegn. Du må ikke bruge dit CPR-nummer som bruger-ID. Det skyldes, at det er for let at tilegne sig for svindlere, og det kan sætte nogle brugere i en sårbar situation. Derfor er det ikke muligt at vælge en CPR-lignende talkombination. Er dit bruger-ID i NemID ikke dit CPR-nummer eller et CPR-lignende nummer (dvs. 10 tal), så er det automatisk reserveret til dig i MitID. Du har altid mulighed for at ændre dit bruger-ID på MitID.dk.

  • Du kan beslutte, om du ønsker MitID app, MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser.
   Læs mere om MitID identifikationsmidler.
 • Hvordan bruger jeg MitID?

  Der er forskellige måder at bruge MitID på. Du kan bruge MitID app med et swipe eller få dine koder via MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser. Disse muligheder er gratis at få og bruge.

  • MitID app: MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med MitID app kan du fx logge på netbank eller læse digital post fra det offentlige.

  • MitID kodeviser: MitID kodeviser er et alternativ til dem, der ikke har mulighed for at bruge MitID app. MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som du indtaster, når du skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser, som du måske kender.

  • MitID kodeoplæser: MitID kodeoplæser er et alternativ til dem, der ser dårligt eller har et synshandicap. MitID kodelæser har en stor skærm, hvor koden vises - eller den kan læse koden højt. Høretelefoner kan tilsluttes, så ingen andre kan høre med.

  • MitID chip: Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde har behov for en ekstra sikkerhed eller for at anvende MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip. Chippen kobles til computeren, enten kontaktløst (NFC) eller via USB. Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. Chippen kan først tilkøbes efter, at man har taget MitID i brug på anden vis, fx MitID app.

  Læs her hvordan du får dit MitID identifikationsmiddel

 • Hvornår afsluttes overgangen fra NemID til MitID

  De første brugere fik MitID i oktober 2021, og flytningen af over 5 mio. slutbrugere fra NemID til MitID fortsætter indtil juni 2022. Flytningen afvikles med fokus på en god brugeroplevelse og vil derfor blive afviklet i et tempo, der tager hensyn til kapaciteten i forhold til registrering og support hos borgerservice og bankerne. 

 • Er MitID sikkert?
  • Med MitID styrkes sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Fx får du altid besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis MitID appen aktiveres på en ny enhed. Du kan også vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt.

  • Nøglekortet, som i dag kan kopieres og misbruges, hvis det havner i de forkerte hænder, udfases med MitID.

  • Når du bruger MitID, kan du se, hvilken handling du er ved at foretage – fx hvilket beløb du er ved at overføre mv. Hvis du bruger MitID app, kan du også se informationerne i appen.
 • Hvor kan jeg få hjælp, hvis jeg oplever problemer med MitID?

  Vi kan hjælpe dig med at tilknytte dit MitID til netbank/mobilbank, og vi kan spærre din netbank, hvis behovet opstår.  

  Oplever du generelle problemer med dit personlige MitID, kan du kontakte MitID support.