MitID

MitID

MitID er Danmarks nye digitale ID. Med det beviser du, hvem du er, på nettet. 

Du skal bruge MitID, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. 

MitID - en sikker løsning

MitID - en sikker løsning

 

 

 

 

MitID er udviklet med fokus på sikkerhed i alle led. Den tekniske opbygning og de grundige sikkerhedsprocedurer gør, at MitID er sikkert nu og i fremtiden. 

video Play

Guide til at bruge MitID som app

Fakta om MitID

 • MitID er din nøgle til din netbank og hele det digitale Danmark.

 • MitID blev lanceret i oktober 2021 og var fuldt indfaset den 31. oktober 2022.  

 • For at få og bruge MitID skal du have et MitID identifikationsmiddel. Du kan bruge MitID app, MitID kodeviser og/eller MitID kodeoplæser.
 • Det anbefales at have et MitID i reserve, hvis nu uheldet er ude, og man får stjålet sin telefon eller taber sin kodeviser. Læs mere her.

 • MitID er Danmarks eID-løsning og vil kunne bruges på tværs af EU. Du kan
  derfor identificere dig med MitID på andre europæiske landes offentlige e-services.

Læs mere om MitID her

Kender du en, der har brug for hjælp til MitID?

Kender du en, der har brug for hjælp til MitID?

Hvis du kender en, som har brug for lidt ekstra hjælp til at få MitID, er det blevet nemmere at hjælpe. Fx som alternativ til at gå i Borgerservice. 

Læs mere her.

 

 • Hvor finder jeg mit bruger-ID til MitID?

  Dit bruger-ID er det, du identificerer dig med, når du logger på eller godkender med MitID. 

  Du vælger selv dit bruger-ID. 

  Læs mere om MitID bruger-ID på mitid.dk 

   

 • Hvordan får jeg fat i en aktiveringskode til MitID?

  Før du kan bruge MitID, skal du aktivere dit identifikationsmiddel med en aktiveringskode. Du får desuden brug for en ny aktiveringskode, hvis dit MitID er blevet spærret, eller hvis du vil installere appen på en ny enhed.

  Læs hvordan du får en ny aktiveringskode på MitID.dk

 • Hvor kan jeg få hjælp, hvis jeg oplever problemer med MitID?

  Vi kan hjælpe dig med at tilknytte dit MitID til netbank/mobilbank, og vi kan spærre din netbank, hvis behovet opstår.  

  Oplever du generelle problemer med dit personlige MitID, kan du kontakte MitID support.

 • Hvad er MitID?

  MitID er næste generations NemID. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er, når du fx logger ind på din netbank, tjekker årsopgørelsen eller har brug for at skrive under digitalt. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til.

  MitID blev lanceret i oktober 2021, hvor de første brugere blev indfaset. MitID blev fuldt indfaset ultimo oktober 2022. 


 • Hvad kan jeg bruge MitID til?

  Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til, fx gå på netbank eller læse digital post fra det offentlige. 

 • Hvorfor skulle NemID erstattes?

  NemID var en sikker løsning, men MitID er et mere tidssvarende ID, der i højere grad gør os klar til fremtidens digitale muligheder og udfordringer. 

 • Hvordan laver jeg et godt brugernavn-ID?
  • Du skal bruge et bruger-ID, hver gang du skal bruge MitID. Det er vigtigt, at du vælger et bruger-ID, som er nemt for dig at huske, men svært for andre at gætte. Dit bruger-id skal bestå af 5-48 tegn og bør være en kombination af bogstaver, tal og specialtegn. Du må ikke bruge dit CPR-nummer som bruger-ID. Det skyldes, at det er for let at tilegne sig for svindlere, og det kan sætte nogle brugere i en sårbar situation. Derfor er det ikke muligt at vælge en CPR-lignende talkombination. Er dit bruger-ID i NemID ikke dit CPR-nummer eller et CPR-lignende nummer (dvs. 10 tal), så er det automatisk reserveret til dig i MitID. Du har altid mulighed for at ændre dit bruger-ID på MitID.dk.

  • Der er tre forskellige identifikationsmidler, du kan vælge mellem til, når du logger på MitID. Du kan vælge mellem MitID app, MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser.
   Læs mere om MitID identifikationsmidler.
 • Hvordan bruger jeg MitID?

  Der er forskellige måder at bruge MitID på. Du kan bruge MitID app med et swipe eller få dine koder via MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser. Disse muligheder er gratis at få og bruge.

  • MitID app: MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med MitID app kan du fx logge på netbank eller læse digital post fra det offentlige.

  • MitID kodeviser: MitID kodeviser er et alternativ til dem, der ikke har mulighed for at bruge MitID app. MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som du indtaster, når du skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser, som du måske kender.

  • MitID kodeoplæser: MitID kodeoplæser er et alternativ til dem, der ser dårligt eller har et synshandicap. MitID kodelæser har en stor skærm, hvor koden vises - eller den kan læse koden højt. Høretelefoner kan tilsluttes, så ingen andre kan høre med.

  • MitID chip: Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde har behov for en ekstra sikkerhed eller for at anvende MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip. Chippen kobles til computeren, enten kontaktløst (NFC) eller via USB. Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. Chippen kan først tilkøbes efter, at man har taget MitID i brug på anden vis, fx MitID app.

  Læs her hvordan du får dit MitID identifikationsmiddel

 • Er MitID sikkert?
  • Med MitID er sikkerheden blevet styrket. Det er blevet sværere at udnytte andres digitale identitet. Fx får du altid besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis MitID appen aktiveres på en ny enhed. Du kan også vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt.

  • Nøglekortet, som kunne kopieres og misbruges, hvis det havnede i de forkerte hænder, er blevet udfastet med MitID.

  • Når du bruger MitID, kan du se, hvilken handling du er ved at foretage – fx hvilket beløb du er ved at overføre mv. Hvis du bruger MitID app, kan du også se informationerne i appen.
 • Hvordan får de 13-14-årige MitID?

  Fra man er fyldt 13 år, har man mulighed for at få MitID. Det kan fx være nyttigt, hvis man har et fritidsjob og brug for at se sit skattekort.

  For at få MitID som 13-14-årig skal du enten:

  ELLER

  • bruge dit pas og MitID appen. Du skal have installeret en MitID app på din telefon. MitID appen kan aflæse en chip i passet og dermed bekræfte, hvem du er.

  Læs mere her.