Hvad kan jeg købe bolig for?

Hvad kan jeg købe bolig for?

Når du er på udkig efter en ny bolig, er det en god ide at danne sig et overblik over, hvad du rent faktisk kan købe bolig for. Når du ved, hvad du kan låne, ved du også, hvilken bolig du har mulighed for at købe, og det bliver nemmere for dig at indsnævre boligdrømmene, så de passer til din økonomi.

I vores boligberegner kan du nemt få et overslag på, hvad du kan købe hus eller lejlighed for - det giver et godt udgangspunkt for din videre boligsøgning.

Prøv låneberegneren, og se hvad du kan købe bolig for

Boliglånsberegneren giver et overslag på, hvad du kan låne, så du ved, hvad din kommende bolig kan koste. Et bedre indblik i dine lånemuligheder kan hjælpe med at afklare, om du har råd til den bolig, du drømmer om, eller om der er behov for at justere dine forventninger.

Beregningen giver et vejledende overslag, som er anslået ud fra de oplysninger, du har indtastet om din økonomi. Hvis du ønsker en præcis beregning af, hvad du kan købe bolig for, er du velkommen til at kontakte os eller booke et møde, hvor en rådgiver vil gennemgå dine specifikke lånemuligheder.

Hvad du kan købe hus eller lejlighed for afhænger ikke kun af, hvor meget du har mulighed for at låne. Det afhænger også af, hvilken type bolig du gerne vil låne til. Der er nemlig forskel på hvilke lån, der kan finansiere de forskellige boligtyper. Når du køber en ejerbolig, består dit lån oftest af et boliglån og et realkreditlån, mens dit lån til en andelsbolig består af et banklån øremærket til et andelsboligkøb.

Låneomkostningerne og lånereglerne varierer, alt efter hvilken type lån du vælger, og du kan opleve, at du kan låne forskellige beløb, med de forskellige låntyper. Få overblik over de forskellige lånemuligheder med vores boliglånsberegnere. Se for eksempel, hvor meget du kan låne til en andelsbolig i vores andelsboliglånsberegner, eller læs mere om dine muligheder for at optage et realkreditlån ved køb af en ejerbolig.

Realkreditlån

Læs mere om dine muligheder for at optage et realkreditlån ved køb af en ejerbolig.

Andelsboliglån

Se hvor meget du kan låne til en andelsbolig i vores andelsboliglånsberegner.

Start boligjagten med en forventningsafstemning

Inden du går videre med boligsøgningen, er det en god ide at afstemme dine boligdrømme efter din økonomiske virkelighed. Når dit boligbudget og dine boligønsker er afstemt, bliver jagten efter en bolig lidt nemmere. Det giver dig mulighed for at indskrænke din søgen på boliger, som du kan finansiere.

Der er flere økonomiske faktorer, som har indflydelse på, hvad du kan købe for. Det er vigtigt, at du køber bolig for et beløb, som passer til din økonomi, så du undgår at stå i en situation, du ikke har råd til.  

Det er din økonomiske situation som helhed, der er afgørende for, hvad du kan låne, og dermed hvor meget du kan købe hus eller lejlighed for.

Når du skal finde frem til, hvad du kan købe for, er det en god ide at få overblik over din privatøkonomi som det første.

Din privatøkonomi er afgørende for, hvor meget du kan købe bolig for

 1. Din opsparing er afgørende for, hvad du kan købe bolig for
  Uanset hvilken boligtype, du drømmer om, er det et krav, at du kan finansiere 5% af købsprisen gennem en egenbetaling. Jo mere du selv kan betale, desto større et beløb kan du låne. Hvor meget du kan købe bolig for, afhænger derfor i høj grad af, hvor stor en opsparing du har.

 2. Medregn låneomkostningerne i budget
  Der skal være plads til andre udgifter end et boligkøb i din økonomi. Det er vigtigt, at du har overskud i økonomien, så du kan leve med dine låneudgifter uden at skulle begrænse din hverdag. En vigtig faktor for, hvor meget du kan købe bolig for, er derfor dit rådighedsbeløb, og hvilken månedlig ydelse du har råd til. Der er forskel på, hvad det koster at låne alt efter låntypen og lånebeløb.

 3. Husstandens størrelse afgør dit budget
  Familielivet er forbundet med andre udgifter end livet uden børn, og to indtægter giver andre forudsætninger for afbetaling end én gør. Start med at lægge et realistisk budget, hvor alle udgifter forbundet med børnene og familielivet er medregnet.

  Dernæst er det vigtigt at forholde sig til, hvilke krav familien sætter til den nye bolig. Med et realistisk budget og en klar forventningsafstemning om jeres boligønsker, kan I bedre vurdere, om drømmene kan realiseres.

 4. Din gæld og friværdi
  Hvor meget du kan købe bolig for afhænger også af din eventuelle gæld. Hvis du har et billån, skal du selvfølgelig kunne afbetale på bilen ved siden af lånet til din nye bolig.

Et boligkøberbevis giver dig styr på boligbudgettet

Boligmarkedet bevæger sig i et højt tempo, og man skal nogle gange være hurtig for at få fat i de gode boliger. Hos Arbejdernes Landsbank tilbyder vi dig et boligkøberbevis, som giver dig mulighed for at slå til med det samme, når den rigtige ejer- eller andelsbolig dukker op.

Med et boligkøberbevis får du papir på, at vi har gennemgået din økonomi og givet dig grønt lys til at købe bolig for op til et bestemt beløb. Du får et klart overblik over, hvad du kan købe bolig for, så du har styr på boligbudgettet. Boligkøberbeviset gør processen nemmere for både dig og sælger, og du kan handle med det samme, den dag drømmeboligen kommer til salg.

Ejerbolig eller andelsbolig?

Måske har du overvejet, om du skal købe en ejerbolig eller en andelsbolig. Der er både fordele og ulemper forbundet med begge typer boliger, og vi har forsøgt at opstille nogle af dem herunder - så du kan få et bedre overblik og kan træffe den bedste beslutning for dig.

Ejerbolig

Et køb af en ejerbolig betyder, at den er helt din egen – om det er hus eller ejerlejlighed. Hvis du køber en ejerlejlighed, har du nogle fællesudgifter til ejerforeningen, der skal betales månedligt. Derudover betaler du låneomkostninger.

Fordele

 • Et mere gennemsigtigt og overskueligt boligkøb
 • Større økonomisk fleksibilitet
 • Mulighed for at bestemme den månedlige udgift
 • Mulighed for forældrekøb
 • Du kan fremleje lejligheden ud til andre
 • Du bestemmer selv køberen og prisen ved salget af din bolig
 • Du må renovere, bygge og indrette, som du vil.

Ulemper

 • Du skal udbetale et stort beløb i starten til ejerlejligheden
 • Det er sværere at blive kreditgodkendt
 • Du skal betale ejendomsskat
 • Ingen boligsikring, medmindre du er pensionist
 • Der er risiko for, at du skal være med til at betale et fælleslån.

Prøv boliglånsberegneren

Andelsbolig

Med en andelsbolig- eller lejlighed er det foreningen, der køber og ejer boligen. Du tager her et andelsboliglån og er andelshaver, der månedligt skal betale en boligafgift, renter og afdrag på dit lån.

Fordele

 • Prisen på en andelsbolig er typisk billigere
 • Du skal ikke betale ejendomsskat
 • Hvis du forbedrer boligen, så vil den stige i værdi
 • Det er lettere at sælge en andelsbolig – specielt på grund af ventelister
 • Din månedlige udgift er mindre
 • Solidaritet – der tages et fælles ansvar, det sociale vægtes og det giver tryghed


Ulemper

 • Højere rente
 • Udbetalingen kan være høj, selvom prisen er billigere end en ejerbolig
 • Du kan ikke tage et realkreditlån, da du ikke ejer boligen
 • Banklånet har stor chance for at være dyrt
 • Du har ikke frie hænder, når det kommer til renovering, indretning osv.

Prøv andelsboligberegneren

Vil du vide mere om dine muligheder?

Vil du vide mere om dine muligheder?

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for et boliglån, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe dig med at skabe et overblik over din økonomi og se hvilke lånemuligheder, du har. 

Realkreditlån

Dit boliglån til en ejerbolig bliver oftest sammensat af et banklån og et realkreditlån. Læs mere om vores realkreditlån. 

Andelsboliglån

Når du skal finansiere en andelsbolig, kan du få et af markedets skarpeste andelsboliglån hos Arbejdernes Landsbank.  

Beregn dine låneudgifter

Få overblik over dine låneomkostninger i vores beregner og se, hvad dit boliglån vil koste dig om måneden. 

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.