Børneopsparing

Børneopsparing

Opret en opsparingskonto til dit barn eller barnebarn

Med en AL-Børneopsparing har du mulighed for at give dine børn, børnebørn eller oldebørn en god økonomisk start på deres voksenliv. En børneopsparing kan være en hjælpende hånd, der gør det muligt for den unge at rejse, tage et kørekort, betale indskud til sin første bolig eller give et større økonomisk råderum under studietiden.

Læs hvordan du opretter en børneopsparing, hvor meget du må indbetale årligt, og hvor længe du kan spare op.

Opret en AL-Børneopsparing - kontakt os

Vil du oprette en børneopsparing?

Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Hvem kan oprette en børneopsparing?

Du kan oprette en børneopsparing, hvis du er barnets forældre, bedsteforældre, oldeforældre eller værge. Det er dog kun muligt at oprette én børneopsparing pr. barn.

Hvis du som bedste- eller oldeforældre ønsker at oprette en særskilt opsparing, er det muligt med AL-BørnePlus konto. Her kan alle, der er beslægtet med barnet indbetale til en separat konto, og dermed også få mulighed for at lave en opsparing til barnet. Du kan oprette en AL-BørnePlus-konto uanset, hvilken relation du har til barnet.

Læs om AL-BørnePlus

Hvornår kan man oprette en børneopsparing?

Hvis du vil oprette en børneopsparing er det et krav, at det sker, når barnet er mellem 0 og 14 år.
Opsparingen skal senest oprettes det kalenderår, hvor barnet fylder 14 år, og den kan udbetales, når barnet er mellem 14 og 21 år gammel.

Hvor meget må man indbetale på børneopsparingen?

I 2018 kom der nye regler for indbetaling til børneopsparing, så man fik mulighed for at indbetale mere på sit barns børneopsparing - både årligt og i alt.

Den årlige beløbsgrænse er i dag 6.000 kroner. Det maksimale beløb, der i alt må indbetales på opsparingen, er 72.000 kroner. Beløbet må dog gerne vokse sig større ved hjælp af renter og investeringer i løbet af årene.

Har en børneopsparing en bindingsperiode?

Enhver børneopsparing har en bindingsperiode på minimum 7 år. Det betyder, at de opsparede penge er bundet til kontoen i 7 år, før de eventuelt kan udbetales. Barnet skal dog være fyldt 14 år, før pengene kan udbetales.

Hvis opsparingen er oprettet, mens barnet var lille, er det altid muligt at forlænge bindingsperioden til barnet fylder 18 eller 21 år. Den beslutning skal du tage, når barnet er 14 år .

Hvordan fungerer udbetalingen af børneopsparingen?

En børneopsparing tilhører barnet, men det er dig, som har oprettet opsparingen, der bestemmer, hvornår den skal udbetales til barnet.

Udbetalingen kan ske fra barnet er 14 år og senest det år, hvor barnet fylder 21 år.

Hvis barnet er myndigt, får han eller hun selv pengene udbetalt på sin konto. Er barnet ikke myndigt, vil det i stedet være forældre eller værge, der disponerer over udbetalingen.

Betaler man skat af en børneopsparing?

Både renter og afkast er skattefrie på en børneopsparing, og det er derfor en god måde at spare op til dit barn.

Når barnet får udbetalt sin børneopsparing, vil udbetalingen derfor bestå af det reelle opsparede beløb samt de eventuelle renteafkast opsparingen har givet i perioden.

Opret en AL-Børneopsparing allerede i dag

Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Investering af børneopsparingen

Mange forældre og bedsteforældre vælger at oprette en børneopsparing tidligt i barnets liv, der kan vokse sig større i takt med, at barnet bliver ældre.

Men i dag vil du ikke nødvendigvis opleve de helt samme fordele ved en opsparing, som du tidligere kunne. Det skyldes en kombination af en lav rente og inflation.

Men børneopsparingen vil naturligvis vokse i takt med, at du indbetaler penge til kontoen. Men den vil ikke opnå et betydeligt renteafkast..

Derfor vælger mange at investere børneopsparingen.

Hos Arbejdernes Landsbank hjælper vi dig gerne i gang med en investering. Vi har flere muligheder for at investere, og du behøver ikke at være investeringsekspert for at komme i gang.

Kom godt fra start med din investering

En god start til dit barn

En god start til dit barn

Uddannelses-konto for 13-17 årige

Uddannelseskontoen er løn- og NemKonto til lommepenge, løn og pengegaver, der kan oprettes til børn mellem 13 og 17 år.

Investering af børneopsparing

Den lave rente og de stigende priser i samfundet kan gøre det værd at overveje, om din opsparing vil være bedre tjent som investering.

Young Money – Ny app til dig og dit barn

Young Money er en gratis app og et digitalt lommepenge- og opsparingsunivers for børn og unge mellem 7 og 17 år og deres forældre.

Vil du oprette en børneopsparing?

Kontakt os og hør mere om mulighederne.