2 min. læsetid

Mere fleksibelt loft på Visa/dankort

Der er godt nyt til dig, der har oplevet, at dit Visa/dankort er holdt op med at virke i en periode, fordi du har overskredet den indbyggede beløbsgrænse på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage. Fremover er det løbende 7 dage. De nye regler træder i kraft den 13. juni 2023.

Arbejdernes Landsbank har netop ændret vilkårene, så du med Visa-delen af et Visa/dankort nu kan bruge 25.000 kr. hver 7. dag i stedet hver 30. dag. Du kan altså bruge kortet mere, uden at du risikerer at stå med ikke-funk­tions­dyg­tigt kort. De nye regler træder i kraft den 13. juni 2023.

”Vi har kunder, der siger: ”Mit kort virker ikke altid” - og det er typisk, fordi de har overskredet beløbsgrænsen på 25.000 kr. i en periode på under 30 dage. Nu sættes den periode ned til 7 dage, og så kan man igen bruge nye 25.000 kr.,” forklarer Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank.

Dyrt med ferierejse og computer
Og selv om 25.000 kroner på 30 dage lyder af meget, så rammer nogle kunder loftet. Især i perioder hvor kortet bruges på kort tid bruges til store udgifter som ferierejser, ny cykel, computer og lignende.

Flere butikker bruger Visa
En grund til at kunder med Visa/dankortet rammer loftet på 25.000 kr. er, at flere butikker og restauranter i Danmark benytter en Visa-aftale, hvor betaling automatisk sker med Visa-delen og ikke med dankort-delen.

Og når danskerne betaler via mobiltelefonen med et digitalt kort fra deres ”wallet”, er det faktisk Visa-delen af Visa/dankortet, de betaler med.

Relaterede artikler