Ny rekord: De opladelige biltyper udgør en tredjedel af bilsalget i juni

Det flotte bilsalg føjer sig til rækken af positive nøgletal fra dansk økonomi.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Skatterådet sænker populært kørselsfradrag i 2021

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juni blev solgt 16.806 personbiler til de danske husholdninger og virksomheder, når vi tager højde for sæsonudsving.

Af de solgte personbiler udgør salget af opladelige biltyper som el- og hybridbiler 33,3% af salget, og det er den højeste andel af det samlede bilsalg nogensinde. Hybridbiler udgør 22,2% af bilsalget, mens elbiler udgør 11,1%. De opladelige biltyper fylder altså mere og mere af det samlede bilsalg, hvor der i årets første seks måneder er solgt 18.419 hybridbiler og 7.398 elbiler. Det er henholdsvis 99,7% og 305% flere solgte hybrid- og elbiler end de samme måneder sidste år.

Ser vi på det samlede bilsalg i årets første seks måneder, så er der i alt solgt ca. 97.000 personbiler til de danske husholdninger og virksomheder. Det er ca. 8.500 flere end de samme måneder sidste år svarende til en fremgang på 9,6%.

De opladelige biltyper udgør en tredjedel af bilsalget i juni, hvilket er rekordhøjt. Samtidig er det generelle bilsalg vendt stærkt tilbage efter den seneste nedlukning, hvor danskerne igen køber biler. Det vidner om, at de store sten er skubbet af vejen for bilsalget, hvor restriktioner, smittefrygt og usikkerhed om bilafgifter er fortid.

Det flotte bilsalg føjer sig til rækken af positive nøgletal, som kommer i takt med genåbningen og vac­ci­neud­rul­nin­gen. Vi forventer, at bilsalget vil fortsætte med at levere positive bidrag i den kommende tid i takt med, at økonomien kommer på fode igen, hvor danskernes formuer samtidig bugner. I tillæg er usikkerheden om fremtidens bilafgifter væk, og det øger trygheden i danskernes budget, når der skal en ny bil i carporten.

Relaterede artikler