Lille stigning i salgsskilte på boligmarkedet

Havde man som overvejende boligkøber håbet på at få langt flere valgmuligheder, så er man nok blevet skuffet. De få boliger til salg er tilmed med til at give nye prisstigninger på boligmarkedet.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Boligsiden viser, at antallet af Til-salg skilte på boligmarkedet steg med 465 boliger i august. Det svarer til en stigning på 1%. Det er en ret begrænset stigning, og tager vi tilmed højde for sæson, så er stigningen endnu mindre.

I dag har 32.180 huse et salgsskilt i forhaven, mens 6.973 lejligheder står til salg. Er man på udkig efter et sommerhus, er der i dag 4.945 sommerhuse til salg.

Der er en lille stigning i antallet af salgsskilte på boligmarkedet. Men det er virkelig ikke meget, og udbuddet kan næsten karakteriseres som at stå mere eller mindre stille. Havde man som overvejende boligkøber håbet på at få langt flere valgmuligheder, så er man nok blevet skuffet. De få boliger til salg er tilmed med til at give nye prisstigninger på boligmarkedet. Især antallet af lejligheder og sommerhuse holder sig enormt lavt. Også udbuddet af huse er til den lave side, selvom der her er oplevet en lidt større stigning det seneste års tid.

I 2023 er boligudbuddet samlet skrumpet, når der tages højde for sæson. Det er særligt lejligheder og til dels også sommerhuse, som der er mindre til salg end ved årets begyndelse. Udbuddet af huse har omvendt haft lille pil op.

I løbet af de seneste fem måneder er huspriserne steget med næsten 4%, mens lejligheder er steget med mere end 5% på fem måneder. Når udbuddet er begrænset, så har køberne ringere kort på hånden, og det kan skubbe til priserne i opadgående retning. Den seneste tids prisstigning kommer efter en hård periode for boligmarkedet med stigende renter, høj inflation og økonomisk usikkerhed, hvor priserne faldt med omkring 10% for både huse og lejligheder.

Selvom udbuddet er lavt historisk set, så har boligkøberne dog mere at vælge mellem end for et år siden. Sammenlignet med sidste år er udbuddet af boliger vokset med lidt mere end 4.000 boliger, hvilket svarer til en stigning på 10%.

Relaterede artikler