Flere bolighandler i sommerferien

Mere end 5.800 boliger skiftede hænder i sommerferiemåneden. Det er nu 8. måned, at handlerne trækker frem, når man tager højde for de normale sæsonudsving. Tilmed er handelsaktiviteten 22% højere i forhold til samme måned sidste år.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at juli bød på 5.849 bolighandler. Det er 1.205 færre end i juni, men tager man højde for sæson, var der en underliggende fremgang i aktiviteten på 3%. Fordelt på boligtyper skiftede 3.868 huse, 1.229 lejligheder og 752 sommerhuse hænder i juli måned.

Mere end 5.800 boliger skiftede hænder i som­mer­fe­ri­e­må­ne­den. Selvom det er et fald i forhold til juni, så er det helt normalt med færre bolighandler i som­mer­fe­ri­e­må­ne­den. Og tager man højde for netop den sæson, så var der faktisk en stigende antal bolighandler i juli. Det er nu 8. måned, at handlerne trækker frem, når man tager højde for de normale sæsonudsving. Tilmed er han­del­sak­ti­vi­te­ten 22% højere i forhold til samme måned sidste år.

Vi kan bestemt tale om et boligmarked, der er ved at genfinde formen. Det sker efter et hårdt efterår, hvor han­del­sak­ti­vi­te­ten drønede ned i det laveste i mere end et årti. Men vi ser nu igen et boligmarked, der ak­ti­vi­tets­mæs­sigt efterhånden begynder at minde om tiden før corona.

I efteråret faldt handlerne mærkbart og ramte i november det laveste siden 2011. Samtidig nåede priserne at falde med i omegnen af 10% på huse og lejligheder.

Boligpriserne havde også pil op i juli for huse og lejligheder. Det var femte måned i træk med stigende boligpriser. I den periode er huspriserne steget næsten 4% og lejligheder mere end 5%.

Den fornyede fremgang på boligmarkedet skyldes ro på renterne og den økonomiske situation. Renten på et fastforrentet lån har ligget nært 5% siden efteråret, efter den steg kraftigt fra begyndelsen af 2021, hvor den lå helt nede i 0,5%. Samtidig stiger beskæftigelsen fortsat, og ledigheden holder sig lav. Dansk økonomi har foreløbig sneget sig udenom en større krise, og det er med til at give ro hos husholdninger og overvejende boligkøbere.

Relaterede artikler