Flere bolighandler i august

Bolighandlerne er kommet godt igen. Der blev i august handlet 13% flere boliger end i den samme måned sidste år, og handlerne er vokset for 9. måned i træk nu. For et år siden var markedet trykket af en markant stigning i renterne, høj inflation og usikkerhed for fremtiden.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at august bød på 6.497 bolighandler. Det er 648 flere end i juli, hvilket svarer til en stigning på 11%. I august skiftede 4.214 huse hænder, mens det på lej­lig­heds­mar­ke­det var 1.434 lejligheder og for sommerhuse 849 boliger.

Det er helt normalt med en stigning i han­del­sak­ti­vi­te­ten i august, hvilket sker i takt med, at danskerne vender retur fra sommerferien. Men også hvis tager man højde for sæson, er der tale om en lille fremgang han­del­sak­ti­vi­te­ten.

Bolighandlerne er kommet godt igen. Der blev i august handlet 13% flere boliger end i den samme måned sidste år, og handlerne er vokset for 9. måned i træk nu. For et år siden var markedet trykket af en markant stigning i renterne, høj inflation og usikkerhed for fremtiden. Men situationen er en anden i dag, hvor modgang er vendt til medgang på boligmarkedet.

Sidste år dykkede han­del­sak­ti­vi­te­ten og ramte i november det laveste siden 2011. Men gennem de seneste ni måneder er han­del­sak­ti­vi­te­ten vokset, når der tages højde for sæson. Det betyder, at handlerne så småt minder om tiden før coronakrisen, som igangsatte nogle ekstraordinære bevægelser på boligmarkedet. Samtidig er priserne også steget uafbrudt det seneste halve år.

Fremgangen på boligmarkedet sker efter, der er kommet mere ro på ren­te­si­tu­a­tio­nen. Godt nok er renterne ikke decideret faldet, men alene det at renterne ikke længere stiger, har fået overvejende boligkøbere til igen at stikke følehornene frem. Hertil har dansk økonomi sneget sig udenom en større krise, og beskæftigelsen stiger fortsat, mens ledigheden holder sig lav. Det er med til at give ro hos danskerne og overvejende boligkøbere.

Relaterede artikler