Boligpriserne stiger igen

Boligmarkedet vågner op til dåd. Det er lidt af et comeback for boligpriserne, som stiger for anden måned i træk. Handlerne ser også ud til at være i en smule fremgang. Flere ting peger således på, at der går i den bedre retning for boligmarkedet igen.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne steg igen i april. Huse steg med 0,9% og lejligheder med hele 1,3%. Som­mer­huspri­ser­ne steg mest med 1,8%.

Det er nu anden måned i træk, at boligpriserne stiger. I løbet af de to måneder er både huse og lejligheder steget med 2,0% og som­mer­huspri­ser­ne med hele 3,6%. Før det faldt hus- og som­mer­huspri­ser­ne 8 måneder i træk. Lej­lig­heds­pri­ser­ne viste fald i 9 måneder før det.

Boligmarkedet vågner op til dåd. Det er lidt af et comeback for boligpriserne, som stiger for anden måned i træk efter et meget hårdt efterår og vinter. Handlerne ser også ud til at være i en smule fremgang. Flere ting peger således på, at der går i den bedre retning for boligmarkedet igen. Vi ser baggrunden for den fornyede fremgang, at der er faldet ro på ren­testig­nin­ger­ne, mens også den økonomiske situation er lysnet lidt igen.

Boligpriserne havde gennem efteråret og vinteren kraftig pil ned, og det har det seneste måneders stigning ikke indhentet. Huspriserne er i dag 9% lavere end toppen sidste år. Lej­lig­heds­pri­ser­ne er nede med 10% fra toppen, mens som­mer­huspri­ser­ne er mindst med 4,5%. Det betyder, at boligpriserne i dag er faldet tilbage til begyndelsen af 2021, og som­mer­huspri­ser­ne til begyndelsen af 2022.

I marts blev der handlet næsten 6.400 boliger. Det er en fremgang på 25% i forhold til februar, og også hvis der tages højde for sæson, er der tale om fremgang i boligsalget. Trods fremgangen er handlerne dog stadig markant lavere end i de foregående år. I marts blev der handlet 15% færre boliger i forhold til samme måned sidste år og 47% færre sammenlignet med 2021.

Et gennemsnitligt hus er i Danmark faldet med 220.000 kr. i pris siden toppen, og lejligheder er i gennemsnit dykket 280.000 kr. Sommerhuse er der i gennemsnit skåret 90.000 af prisen.

Relaterede artikler