Antal salgsskilte på boligmarkedet står bomstille

I en historisk sammenligning er udbuddet af boliger til den lave side. Det gælder især for lejligheder og sommerhuse, at der er få Til Salg-skilte. Har man som boligkøber gået rundt og håbet på et markant større udvalg, så er man blevet skuffet.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Boligsiden viser, at antallet af Til-salg skilte på boligmarkedet steg med 106 boliger i juli. Det svarer til en stigning på sølle 0,2%. Og tager vi højde for sæson er der ligefrem tale om et meget lille fald i udbuddet af boliger. Der står i dag et salgsskilt i forhaven på 31.965 huse, mens 6.883 lejligheder står til salg. Er man på udkig efter et sommerhus, er der i dag 5.034 sommerhuse til salg.

Antallet af salgsskilte på boligmarkedet står bomstille. I en historisk sammenligning er udbuddet samtidig til den lave side. Det gælder især for lejligheder og sommerhuse, at der er få Til Salg-skilte. Har man som boligkøber gået rundt og håbet på et markant større udvalg, så er man blevet skuffet. Og når der er så få boliger til salg, kan det være med til at give fornyet stigning i priserne.

Ser vi på det første halve år af 2023, så er boligudbuddet skrumpet, når vi tager højde for sæson. Det er særligt lejligheder, som der er kommet færre til salg af gennem 2023, mens også sommerhuse er med til at pege ned. Udbuddet af huse ligger derimod mere uændret med lille pil op.

Boligpriserne er steget de seneste fire måneder. I den periode er huspriserne steget med 3%, lejligheder med 5%, mens som­mer­huspri­ser­ne er steget hele 7%. Når udbuddet er begrænset, har køberne ringere kort på hånden. En opbremsning i udbuddet er derfor med til at holde en hånd under priserne, hvor boligmarkedet ellers har været ramt af stigende renter og høj inflation.

Boligkøberne har dog stadig mere at vælge i mellem end for et år siden. Sammenlignet med sidste år er udbuddet af boliger vokset med næsten 5.000 boliger, hvilket svarer til en stigning på 13%. Det er især huse og sommerhuse, som der er kommet mere at vælge af, mens der er færre lejligheder til salg.

Relaterede artikler