5%-lånet nærmer sig kurs 100

Det er på ingen måde usandsynligt, at vi kommer til at se yderligere kraftige udsving i renterne i den allernærmeste tid.

Boligejerne har udsigt til 25.000 kr. mere i friværdi over det næste halvandet år

Renterne brager ned her til formiddag. Det smitter af på de hjemlige danske re­al­kre­di­tren­ter, hvor 5%-lånet med afdrag hastigt nærmer sig kurs 100. I skrivende stund lyder gen­nem­snits­kur­sen på 99,8, og det er blot to dage siden, at kursen var helt nede i 98. Også 5%-lånet med afdragsfrihed rør på sig, og her er kursen i skrivende stund 99.

Bevægelserne på ren­te­mar­ke­der­ne er vilde i de her dage. Det betyder, at 4%-lånet når står på tærsklen til at kunne blive det toneangivende igen. Det er på ingen måde usandsynligt, at vi kommer til at se yderligere kraftige udsving i renterne i den allernærmeste tid. Der er nogle heftige kræfter i gang, og store centralbanker har rentemøder på menuen i de kommende uger.

Senest 5%-lånet med afdrag var lukket for tilbud var i midten af februar, men har siden da ligget til en kurs under 100. Det kan meget vel være fortid, hvis kurserne fortsætter opad.

De seneste to år har vi haft alt lige fra et 0,5%-lån til et 6,0%-lån i spil. Begyndelsen på 2021 bød på en rente på 0,5% på et 30-årigt fastforrentet lån, som altså i begyndelsen af oktober sidste år toppede med en rente på hele 6%. I dag står vi så med et renteniveau på 5%.

Relaterede artikler