5 grunde til at vælge et fastforrentet realkreditlån

5 grunde til at vælge et fastforrentet realkreditlån

Ca. 300.000 boligejere skal have ny rente på deres variabelt forrentede realkreditlån i løbet af det næste års tid – og for mange af dem vil det være relevant at overveje, om det måske er på tide at omlægge deres lån til fast rente.

Går du og overvejer at skifte fra et variabelt forrentet realkreditlån til et fastforrentet et af slagsen? I denne artikel kan du blive klogere på fordelene ved at skifte til et fastforrentet lån.

1. Renten er stadig lav

I øjeblikket kan du få et fastforrentet 30-årigt realkreditlån til 1 pct. i rente. Det giver dig som boligejer mulighed for at låse renten på et niveau, der stadig er lavt – vel at mærke samtidig med, at du kan sove roligt om natten ved ikke at behøve at bekymre dig om rentestigninger i fremtiden. Et lån med fast rente giver dig nemlig garanti for, at renten forbliver uændret de næste 30 år - uanset hvordan verdensøkonomien vender og drejer.

2. Du har et F1-lån

Står du i dag med et F1-lån, er det særligt aktuelt for dig at kaste et blik på det 30-årige fastforrentede 1 pct. lån. Udover at du naturligvis får langt større vished om og sikkerhed for, at renten vil være den samme de næste 30 år, er renteforskellen mellem det 30-årige fastforrentede lån og F1-lånet på et meget lavt niveau, fordi renten er faldet langt mere på det fastforrentede lån. Det betyder, at ”merydelsen” for at skifte fra F1 til fast rente på et lån med afdrag, pt. ligger på omkring 150 kr. ekstra om måneden efter skat pr. lånt million.

Få både BoligBonus og KundeKroner hos os

Få både BoligBonus og KundeKroner hos os

Med et Totalkreditlån hos os får du både KundeKroner og som noget helt særligt hos os tilmed også BoligBonus. 

Så meget kan du spare på dit boliglån

3. Bidragssatsen er lavere

Vælger du et fastforrentet lån, slipper du billigere i bidrag, end hvis du vælger at fortsætte med eksempelvis et F1, F3 eller F5-lån. Besparelsen på bidraget kan i det lange løb munde ud i en pæn sum, og bundlinjen bliver, at merrenten - inkl. bidrag på det fastforrentede lån – vil være relativt beskeden.

4. Når du skal bo i din bolig i mange år endnu

Det er altid vigtigt i forbindelse med omlægning af lån, at du gør op med dig selv, om du regner med at blive boende i din bolig i mange år – eller om du forventer at skulle sælge boligen inden for en overskuelig fremtid. Hvis sidstnævnte er tilfældet, kan en låneomlægning ikke stå mål med manøvren. Men hvis du omvendt ved, at boligen skal danne rammen for familien de næste mange år, er der god grund til at overveje at omlægge til et fastforrentet lån.

5. Er du stadig ikke overbevist? Måske er en længere rentebinding relevant for dig

Hvis du ikke er typen, der kunne forestille dig at vælge et fastforrentet lån, kan det også være relevant for dig at søge mod længere rentebinding blandt de variabelt forrentede lån. Det vil sige, hvis du i dag har et F1-lån, kan du med fordel overveje at omlægge til et F5-lån. Så får du udover en meget lav rente tilmed også en sikring for, at renten forbliver på dette lave niveau i hvert fald de næste fem år.

12. marts 2021

Hør om dine lånemuligheder

Ønsker du at få mere at vide om dine lånemuligheder og få lavet nogle beregninger? Ring til os på 38484848 - vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Du kan også udfylde nedenstående formular, og så kontakter vi dig inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.