Hvor meget kan jeg låne til at købe hus for?

Hvor meget kan jeg låne til at købe hus for?

Der er flere økonomiske aspekter i et boligkøb. Dine lånemuligheder afhænger ikke alene af, hvilken bolig du ønsker at låne til. Det afhænger også af din indtægt, og om du har øvrig gæld.

For at få overblik over hvor meget du kan låne til et huskøb eller ejerbolig, er det en god idé at sætte sig ind i, hvad du rent faktisk har råd til.

Med vores boligberegner kan du få et overslag på, hvor meget du kan låne.

Beregn hvor meget du kan låne til dit boligkøb

I boligberegneren kan du se, hvor meget du kan låne. Ud fra oplysninger om din indtægt, din opsparing og en eventuel gæld, kan beregneren give dig et vejledende billede af, hvad du har råd til at låne til dit boligkøb.

Boliglånsberegneren er et godt sted at starte. Den kan give dig et vejledende billede af, hvor meget du kan låne til at købe hus eller lejlighed for. Men det er ikke alle detaljer af din økonomi, som låneberegneren kan tage højde for.

Hvis du ønsker rådgivning om, hvor meget du kan låne, er altid velkommen til at booke et møde.

Din opsparing og boligtypen er afgørende for dit boliglån

Der er flere faktorer af din privatøkonomi, som har betydning for dine muligheder for at låne til et boligkøb.

3 dele af din privatøkonomi, der har indflydelse på dine lånemuligheder

 1. Din opsparing
  Når du låner til et boligkøb, er der altid krav om en egenbetaling. For at kunne låne, skal du kunne betale 5 % af købsprisen gennem en opsparing. Jo større et beløb du selv kan betale, desto højere et beløb har du mulighed for at låne.
  Det er derfor en god ide at få oprettet en opsparingskonto, hvis du har ønsker om at købe din egen bolig en dag.

 2. Din indtægt
  Din indtægt har også betydning for, hvor meget du kan låne. Dit månedlige budget og rådighedsbeløb er afgørende for, hvilken ydelse du har råd til. Det er vigtigt, at du har et realistisk budget, der også hænger sammen efter dit boligkøb. Budgettet skal hænge sammen med dine låneudgifter.  

 3. Dine boligdrømme
  Dine lånemuligheder er også forskellige alt efter, hvilken bolig du ønsker at låne til. Låntypen afhænger nemlig af, om det er en ejer- eller andelsbolig, du drømmer om.
  Et boliglån til en ejerbolig, bliver typisk sammensat af et realkreditlån og et boliglån, mens et andelsboliglån er en helt anden låntype.
  Det er altid en god idé at afstemme dine boligdrømme efter din økonomi, så drømmene passer sammen med din økonomiske virkelighed.

Vil du vide mere om dine lånemuligheder?

Udfyld kontaktformularen nederst på siden, så kontakter vi dig for at finde en dato for et møde. På mødet vil vores rådgivere hjælpe dig med at få overblik over, hvor meget du har mulighed for at låne til at købe hus.

Læs mere om dine muligheder for at finansiere et boligkøb

Læs mere om dine muligheder for at finansiere et boligkøb

Realkreditlån

Et boliglån til en ejerbolig består oftest af et banklån og et realkreditlån. Få et realkreditlån gennem Arbejdernes Landsbank.

Prøv vores låneberegner

Med boliglånsberegneren kan du få et overslag på, hvor meget du kan få lov at låne til huskøb og ejerbolig.

 

Hvad koster det at låne til en bolig?

Få overblik over hvor meget et boliglån koster dig pr. måned, og bliv klogere på omkostningerne ved optagelse af lån.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.