Boligberegnere

Boligberegnere

Beslutningen om at købe en bolig er en af de største, du nogensinde kommer til at tage. Set med økonomiske briller, i hvert fald. Derfor skal dit boligkøb ske på de rigtige forudsætninger.

Alt efter hvilken type bolig du skal købe, kan du benytte dig af en af vores nedenstående boligberegnere. 

  • Hvad kan jeg købe bolig for? - Denne beregner giver dig et vejledende bud på, hvor dyr en bolig du kan kigge efter. Der er naturligvis mange faktorer, der kan tale beløbet lidt op eller ned, men det er en god idé at have et realistisk udgangspunkt, inden du hovedkulds forelsker dig i noget urealistisk. 

  • Andelsboligberegner - Denne beregner giver dig et vejledende bud på, hvad din samlede boligydelse inklusive banklån cirka vil være i en given andelsbolig. Vi har et stort kendskab til til andelsboligmarkedet og ved godt, at det gælder om at være hurtig, hvis man vil have fingrene i en andelsbolig. Derfor kan vi også give dig svar på, om du kan låne til boligen inden for 24 timer. Så minimerer du risikoen for, at drømmeboligen bliver solgt for næsen af dig.

  • Hvad koster det at låne? - Denne boligberegner beregner hvad dit lån til bolig vil koste - alt efter hvilken låntype du vælger. Beregneren kan give dig et ret præcist billede af, hvor store dine udgifter bliver, og hvordan de forskellige låntyper påvirker dem.

Hvis du skal købe ny ejerbolig, er det et lovkrav, at du selv stiller med fem procent af købsprisen - plus omkostningerne til boligkøbet. Det betyder, at de fleste førstegangskøbere vil stå i et scenarie, hvor de låner 80 procent af boligens værdi, 15 procent i banken og medbringer selv de sidste 5 procent fra en opsparing.

Vær opmærksom på, at der udover udgifterne til selve lånet, også er en lang række andre udgifter ved et boligkøb. Der er blandt andet tinglysningsgebyrer, der skal betales til staten. Nogle af udgifterne kan dog undgås, hvis du eksempelvis overtager et eksisterende pantebrev. 

Et godt råd er også, at du i samarbejde med banken får lagt et realistisk budget for din families totale økonomi - især privatforbruget skal tænkes nøje igennem. Sammen med banken kan du få fastlagt en ramme for prisen på dit boligkøb.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.