Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
DM i Skills: Arbejdernes Landsbank igen hovedsponsor

DM i Skills: Arbejdernes Landsbank igen hovedsponsor

18. januar 2018
Gå til nyhedsoversigt

For 4. år i træk er Arbejdernes Landsbank hovedsponsor for DM i Skills, de årlige danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. 

I år finder DM i Skills sted den 18.-20. januar i Messecenter Herning.

DM i Skills kårer Danmarks bedste frisør, elektriker, glarmester, tømrer, gourmetslagter, kosmetiker, sosu-assistent, grafisk tekniker osv.  I alt deltager 300 unge fra 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag.

> Hør om dine muligheder i danskernes foretrukne bank

Efterspurgt arbejdskraft

Arbejdernes Landsbank støtter erhvervsuddannelserne i Danmark, da de er særdeles vigtige for samfundet og for at understøtte væksten i Danmark.  

”Det er vigtigt, at vi bliver ved med at uddanne tilstrækkeligt mange tømrere, murere og mekanikere osv., for ellers får vi store problemer med mangel på faglært arbejdskraft. Det ser vi jo i byggeriet allerede nu,” siger John Markussen, forbundskonsulent og medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i Arbejdernes Landsbank, som i øvrigt selv har en fortid som smed på Aalborg Værft.

> Kåring: Arbejdernes Landsbank billigst på kort

55.000 besøgende

Som hovedsponsor står Arbejdernes Landsbank også bag app’en ”DM i Skills”, som hjælper de mange deltagere og besøgende med at få overblik over det omfattende program i Messecenter Herning.

Der er gratis adgang for alle interesserede, og arrangørerne lover, at der bliver en masse spændende ting at kigge på. Ved sidste års DM i Skills i Aalborg var der 55.000 besøgende.

Fakta om DM i Skills

  • Det er 8. gang, at DM i Skills afholdes.
  • Vindere i mindst 10 fag til DM i Skills deltager i EuroSkills i Budapest, Ungarn, i september 2018
  • I oktober 2017 var 15 af sidste års ”Skills-vindere” til VM (WorldSkills) i Abu Dhabi, hvor det blev til 10 medaljer, og Danmark blev 10. bedste nation af de 59 deltagende nationer målt på point pr. deltager.
  • Organisationen WorldSkills blev etableret i Spanien i 1950. I dag er 75 lande medlem af WorldSkills, og over 1.000 unge deltager hver gang i VM.
  • Læs mere på skillsdenmark.dk – her kan du også se ”live streams” under eventet.