Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Det koster det at hæve i udlandet

Det koster det at hæve i udlandet

18. juni 2018
Gå til nyhedsoversigt

Hvis du skal på ferie i udlandet til sommer, så får du sikkert brug for at hæve nogle ”lokale” kontanter på destinationen. Det koster typisk et hævegebyr, der i første omgang betales til din egen bank, som derefter betaler den udenlandske bank.

Som udgangspunkt koster det 30 kr. i gebyr, hver gang du hæver med et Visa/dankort eller et Mastercard Debit (debetkort).

Et almindeligt Mastercard (kreditkort) er klart dyrest at bruge som hævekort i udlandet, da det koster mindst 50 kr. i gebyr pr. hævning.

Mastercard Debit er billigst

Det billigste kort til at hæve i udlandet med er et Mastercard Debit (debetkort), for her kan du hæve det højeste beløb for det laveste gebyr. Fx 3.000 kr. for et gebyr på 30 kr. (1 pct., minimum 30 kr.) Med Mastercard Debit er den daglige beløbsgrænse 10.000 kr.

Hvis du skal hæve 3.000 kr. med et alm. Mastercard kreditkort, ville det ville koste et gebyr på 60 kr. (2 pct. af beløbet, minimum 50 kr.). Og du kan max. hæve 3.000 kr. om dagen.

Hvis du skal hæve 3.000 kr. med Visa/dankort, koster det ligeledes 60 kr. (2 x 30 kr.), for det kræver 2 hævninger over 2 dage, da det daglige max. beløb er 2.000 kr.

Gebyr for at hæve i automat i udlandet:

Hævet beløb i danske kroner MasterCard Debit (debetkort) MasterCard (kreditkort) Visa/Dankort (debetkort)
1.000 kr 30 kr. 50 kr. 30 kr.
2.000 kr 30 kr. 50 kr. 30 kr.
3.000 kr 30 kr. 60 kr.  2 x 30 kr.  
4.000 kr 40 kr. 80 kr. 2 x 30 kr.
5.000 kr 50 kr. 100 kr.   3 x 30 kr.  

Betal med kort - og spar vekselgebyret

Det billigste er at betale med kort, når du køber ting i udlandet, fordi du sparer vekselgebyret i automaterne, da du hæver færre gange. Så benyt dig af direkte kortbetaling, når du kan, fx ved større udskrivninger som restaurantbesøg, overnatning, entréer mv. Det er også mere sikkert end at gå rundt med større kontantbeløb i lommen.

… men også nødvendigt med kontanter

Men mange steder er det nemmere – både for dig og de lokale erhvervsdrivende – at betale med kontanter. Det er godt nok en anelse dyrere pga. de hævegebyrer, du betaler i automaterne, men ikke noget, der vælter budgettet.

Tag også lidt kontanter med hjemmefra, så du kan klare dig de første dage. Som kunde hos os betaler du ikke hævegebyr i vores automater.

Vores anbefalinger:

  • Tag mindst to betalingskort med på ferierejsen
  • Medbring lidt valuta i kontanter hjemmefra. Som kunde hos os betaler du ikke hævegebyr i vores automater.
  • Betal større regninger og indkøb med kort - det er det billigste for dig.
  • Vælg altid at betale i den lokale valuta frem for danske kroner, hvis du får valget. Fordi du får en mere fordelagtig kurs.

Som kunde kan du gratis bestille et Mastercard eller Visa/dankort i din netbank/mobilbank. Du kan også begynde med at ringe til os på 38 48 48 48.