Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Billeje i udlandet: Husk kreditkort, ikke Visa/dankort

Billeje i udlandet: Husk kreditkort, ikke Visa/dankort

13. juni 2017
Gå til nyhedsoversigt

Danskere på ferie i udlandet oplever i stigende grad, at de ikke kan få udleveret deres bil, når de kommer frem til feriestedet. Et Visa/dankort er nemlig ikke nok for biludlejningsfirmaerne.

”Mange udenlandske biludlejningsfirmaer kræver, at man som kunde har et kreditkort som fx et Mastercard med hen til skranken. Ellers kan man ikke være sikker på at få bilen udleveret. Og et Visa/dankort er ikke et kreditkort,” siger Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank.

Udlejningsfirmaerne tror (fejlagtigt), at de i tilfælde af uheld ikke kan få deres omkostninger dækket med et Visa/dankort.

”Det er faktisk totalt misforstået af udlejningsfirmaerne. De står ikke dårligere ved at tage imod betaling med et debetkort, og uanset korttype så må biludlejningsfirmaer ikke bare trække for skader på bilen – kunden skal godkende det først. Jeg tror, at de kræver kreditkort, fordi de tænker, at hvis kunden har et kreditkort, så må der være tale om en ”god” kunde,” fortæller Dorte Poulsen.

OK at betale med Visa/dankort hjemmefra

Ifølge kortchefen er det ikke noget problem at betale for leje af bilen hjemmefra med et Visa/dankort. Men for sin egen skyld bør man medbringe et andet kort – et kreditkort som fx Mastercard – når man skal afhente bilen. Ellers kan det gå galt. Samme anbefaling kommer fra det europæiske forbrugerråd Forbruger Europa.

Svært at få pengene igen

Arbejdernes Landsbank kender til flere sager, hvor biludlejningsfirmaer simpelthen har nægtet at udlevere bilen - og heller ikke vil refundere den allerede betalte leje af bilen. Og desværre er der ikke umiddelbart så meget at gøre ved det.

”Vi kan se, at det tydeligt fremgår af biludlejningsfirmaernes vilkår, at der skal fremvises et kreditkort for at få bilen udleveret. Så vi har desværre meget svært ved at få kundernes penge tilbage på en indsigelse. Visa afviser langt de fleste af sagerne,” fortæller Dorte Poulsen.

Hendes råd til danskerne er derfor:

”Vi anbefaler altid vores kunder at have mindst to kort med på ferien, og hvis man vil leje bil skal det ene være et kreditkort. Det er også en fordel med to kort, hvis man taber det ene, eller det ikke lige virker. Det kan jo ske for enhver,” siger hun.

Gratis AL-Mastercard

  • Som kunde i Arbejdernes Landsbank kan du få et almindeligt AL-Mastercard kreditkort gratis, når du er tilmeldt AL-NetBank og modtager kontoudtog via e-Boks. Du skal du bo i Danmark og opfylde vores almindelige regler om kreditværdighed, dvs. have en almindelig sund økonomi. Du kan i mange tilfælde selv ansøge om et AL-Mastercard via din netbank. Du kan også vælge at udfylde et ansøgningsskema og aflevere det i den filial, hvor du er kunde.

  • Et AL-Mastercard er et kreditkort, der giver dig en rentefri kredit på mindst 10.000 kr. i op til 45 dage - alt efter hvilken korttype du vælger. Med kortet kan du hæve kontanter og betale i butikker i Danmark og bruge det i stort set hele verden.

  • Sammen med dit AL-Mastercard kan du tegne en rejseforsikring med en rigtig god dækning til en fornuftig pris. Læs mere.