Rekrutteringsprocessen

Rekrutteringsprocessen

At søge et nyt job er en stor beslutning. Derfor er det også rart at vide, hvad der sker, når du har sendt din ansøgning. Der er kun én, der kan få jobbet, men alle kan få en positiv oplevelse med at søge job hos os. Nedenfor får du et overblik over hele forløbet, fra du sender en ansøgning, og til du måske bliver en del af Arbejdernes Landsbank.

Rekrutteringsprocessen

Screening og 1. samtale

HR afdelingen vil i første omgang læse ansøgningerne igennem, og vil herefter sende de relevante ansøgninger til den rekrutterende leder.

Herefter vil HR-partneren og den rekrutterende leder udvælge de kandidater, der skal til samtale. Der vil typisk blive inviteret 2-4 personer til en samtale. Til samtalen vil HR-partneren samt den rekrutterende leder deltage.

De fleste stillinger vil blive besat på baggrund af 1. samtalen, men ved leder- og specialiststillinger vil der ofte være test og en 2. samtale.


Test

Formålet med at anvende test er at få et dybere indblik i personens præferencer i forhold til det givne job. Vi anvender test professionelt, og testværktøjer må, jvf. vores testpolitik, alene benyttes og fortolkes af certificerede testbrugere.

Test anvendes ved ansættelse af ledere og specialister. Der er ingen rigtige eller forkerte svar i testen, så vær ærlig i dine besvarelser, da dette giver det bedste udgangspunkt for en god dialog.

Testen besvares via internettet.

2. samtale

Ved 2. samtalen vil den rekrutterende leder og HR-partneren også deltage, og her vil man gå mere i dybden med relevante områder og kompetencer i forhold til stillingen.

Der vil ligeledes være mulighed for at få afstemt forventninger om løn- og ansættelsesforhold samt få afklaret eventuelle uklarheder i forhold til stillingen.

Ansættelse eller afslag

Forud for ansættelsen vil der blive indhentet referencer fra tidligere arbejdsgivere. Dette sker dog kun med din forudgående accept.

Du får mundtlig besked, hvis du tilbydes ansættelse, og ansættelseskontrakten sendes senest 3 dage efter accepten.

Bliver du ikke inviteret til samtale, vil du få et skriftligt afslag.

Har du været til samtale, vil du altid få en mundtlig tilbagemelding fra os, hvad enten du har fået jobbet eller ej.