Ledigheden peger op

Det er første gang i fire måneder, at vi ser en stigning i ledigheden.

Beskæftigelsen i byggeriet falder - sendt 1 år tilbage med ét slag

Friske tal fra Danmarks Statistiks le­dig­heds­in­di­ka­tor viser, at ledigheden steg med 1.800 personer i november. Le­dig­heds­in­di­ka­to­ren udkommer ca. 20 dage før den officielle le­dig­heds­sta­ti­stik.

Det er første gang i fire måneder, at vi ser en stigning i ledigheden. Hertil er stigningen ganske beskeden i sig selv. Trods den beskedne stigning ligger ledigheden stadig tæt på det laveste siden 2008. For en måned siden var le­dig­heds­pro­cen­ten 2,6%, mens den tilbage i 2008 lød på 2,4%.

Ledigheden peger op for første gang i 4 måneder. Selvom der er tale om en ganske beskeden stigning, og vi stadig står med den laveste ledighed i 14 år, så er det altid kedeligt at flere danskere melder sig i ledighedskøen. Vi forventer i tillæg, at ledigheden vil fortsætte med at pege op i takt med, at tempoet på ar­bejds­mar­ke­det vil bremse yderligere op.

Modvinden til økonomien er i øjeblikket massiv, og kommer fra rekordhøj inflation, lav for­bru­ger­til­lid og tågede økonomiske udsigter. Den meget kraftige modvind vil ar­bejds­mar­ke­det ikke kunne stå imod i længden, og vi forventer derfor, at det vil få ledigheden til at stige og beskæftigelsen til at falde. Indtil videre har både ledighed og beskæftigelse stået imod, men det skyldes først og fremmest, at der typisk er en forsinkelse på ar­bejds­mar­ke­det i forhold til, hvornår økonomisk modvind rammer.

Relaterede artikler