Danskernes friværdi voksede i 2019

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at boligejernes friværdi steg med 36.000 kr.

Danskernes friværdi voksede i 2019

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at boligejernes friværdi steg med 36.000 kr., svarende til 2,8 procent i 2019. Den gennemsnitlige boligejer har således en friværdi på 1.314.839 kr.

De sidste mange år har danskerne haft stigende friværdier, men danskerne kommer snart til at se ind i en ny virkelighed. Coronakrisen har skabt en massiv økonomisk usikkerhed, og det vil unægtelig betyde at boligpriserne vil falde i en periode. Vi forventer at boligpriserne vil falde med 3 procent i år.

Det er et lille prisfald sammenlignet med sidste krise. Det skyldes at boligmarkedet i dag er væsentlig mere robust. Ser vi på boligbyrden (hvor stor andel af den disponible indkomst der går til at finansiere boligkøb) er den i dag på et historisk lavt niveau, med andre ord er boligmarkedet i dag ret billigt prissat – det var bestemt ikke tilfældet op til finanskrisen hvor boligbyrden var historisk høj.

De danske boligejere behøver dog ikke ligge søvnløse. Et boligprisfald på 3 procent vil sende priserne tilbage til sidste års niveauer, og derfor vil langt de fleste boligejere stadig have friværdi i boligen.

Relaterede artikler