Visa/dankort

Visa/dankort

Med et Visa/dankort har du to kort samlet i ét:

  • I Danmark bruger du kortet som et almindeligt dankort, og det kan bruges i stort set alle forretninger og i alle pengeautomater.
  • På rejse i udlandet bruger du den anden del af kortet, nemlig Visa-delen, der er et internationalt betalingskort, som kan bruges i butikker, restauranter m.m. – kig efter Visa-mærket. Du kan selvfølgelig også hæve kontanter (lokal valuta) i en lang række pengeautomater verden over.


Et Visa/dankort er et betalingskort uden kredit. Med et Visa/dankort har du derfor overblik over økonomien, fordi de beløb, du bruger, bliver hævet på kontoen med det samme. Det betyder, at du altid ved, hvor mange penge du har brugt, og hvor meget du kan bruge.

Et Visa/dankort er gratis. Det vil sige, at du ikke skal betale et årligt kortgebyr*.

I Danmark kan du bruge kortet ubegrænset i forretninger mv., og du kan dagligt hæve op til 15.000 kr. i Arbejdernes Landsbanks pengeautomater i bankens åbningstid.

I udlandet giver Visa-kortet dig mulighed for at hæve

  • op til det, der svarer til 2.000 danske kr. pr. dag i banker/pengeautomater.
  • op til 25.000 kr. pr. 30 dage.


Husk, du skal betale et gebyr på 1 % af det hævede beløb, min. 30 kr., hver gang du hæver i en bank eller pengeautomat i udlandet.

Du kan også bruge Visa/dankortet til at handle på nettet. I den forbindelse har du mulighed for at bruge sikkerhedløsningen "Verified by Visa". Læs mere

For at få et Visa/dankort skal du være fyldt 18 år og opfylde bankens regler om kreditværdighed – have en almindelig sund økonomi.

* Det er gratis for private kunder at have to betalingskort af typerne Visa/dankort og/eller AL-Mastercard Cash – øvrige kort koster 150 kr. om året.

En fordel med flere kort

På rejser i udlandet er det praktisk at medbringe flere forskellige kort. Det kan bl.a. være en fordel, hvis du når forbrugsgrænsen på det ene kort eller et kort bliver ødelagt. - Et godt supplement kan være et Mastercard.

Mastercard er et kreditkort, som giver mulighed for at trække mere end der umiddelbart står på kontoen. Vær opmærksom på, at det visse steder i udlandet er nødvendigt at benytte et kreditkort i stedet for et betalingskort, hvis du f.eks. vil reservere hotel eller leje bil - og her kan det være førerens kreditkort, der skal benyttes.

Læs mere om Mastercard.