Omlægning af lån

Omlægning af lån

Lav boligrente kan være en god mulighed for at omlægge til et fastforrentet lån med en lavere rente og dermed beskytte sin friværdi, når renten stiger en gang i fremtiden. Som boligejer bør man som minimum få kigget sit lån efter i sømmene og få vurderet, om der ligger nogle attraktive muligheder for lige netop dig. Det kan din rådgiver hjælpe dig med.

Omlægning til nyt fastforrentet lån

Hvis du har et fastforrentet lån med en rente på 2,5 % eller derover og en restgæld på over 500.000 kr., bør du kraftigt overveje at omlægge til en lavere rente.

Hvis du har et fastforrentet lån med en rente på 2 %, kan det for nogen være en mulighed at omlægge – kontakt din rådgiver for at høre om dine muligheder.

Omlægning til fastforrentet lån fra variabelt lån

Hvis du har et realkreditlån med variabel rente, kan det være et godt tidspunkt at skifte til et fastforrentet obligationslån. Med et fastforrentet lån får du desuden muligheden for at skære en god del af restgælden væk ved en konvertering, når renten stiger igen – og det gør den på et tidspunkt. Et fastforrentet lån virker således som en ”forsikring” mod rentestigninger, fordi du så får økonomisk fordel af en rentestigning.

Sådan foregår en låneomlægning

Låneomlægning til Totalkredit fra et andet realkreditinstitut

Sådan foregår din låneomlægning fra et Totalkreditlån til et andet Totalkreditlån

Hvad vil det sige at omlægge sit lån?

En omlægning af boliglån (konvertering) betyder, at du indfrier dit eksisterende lån og optager et nyt. Når renten ændrer sig væsentligt, som vi har set de seneste år, giver det dig en mulighed for at vælge et nyt lån på mere gunstige vilkår.

Husk at overveje tillægslån

Hvis du tænker på at omlægge dit lån, er det en god ide at overveje, hvordan dine fremtidsplaner med bolig og andet ser ud. Det kan have betydning for, hvilket lån du skal vælge, og hvor meget du skal låne. Det kan f.eks. være, at du har mulighed for og brug for at låne ekstra til f.eks. boligforbedringer, når du alligevel er ved at omlægge lån. 

Få overblik over processen

Sådan foregår dit tillægslån

Få rådgivning om lån

Du er altid velkommen til at kontakte din rådgiver for grundig, personlig rådgivning, da det er meget individuelt, hvilket lån der passer bedst til hver enkelt kunde.

Hvad er prisen for omlægning af lån? 

De typiske omkostninger ved en omlægning af boliglån omfatter lånesagsgebyr til bank og realkreditinsitut, gebyr for indfrielse, tinglysningsafgift til staten, ekspeditionsgebyr samt kurtage. En stor del af omkostningerne afhænger af lånets størrelse og type samt de bagvedliggende kurser. Det koster typisk ca. 10-15.000 kr. at omlægge sit lån. Herudover kan der være omkostninger i form af kurstab ved optagelse af det nye lån samt indfrielse af det gamle lån.

Hvis du skal sælge din bolig inden for de kommende år, er det derfor ikke sikkert, at det kan betale sig at omlægge dit lån. Det skyldes omkostningerne ved en omlægning. 

Kontakt evt. din rådgiver for en individuel vurdering. Hvis restgælden er mindre end 500.000 kr., kan du også spørge din rådgiver, om det kan betale sig for dig.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.