Få 10.000 i tilskud til at udskifte gas- eller oliefyret

En af de mange fordele ved at være kunde hos os er, at vi samarbejder med Totalkredit, som er ejet af Forenet Kredit. Foreningen har besluttet at give et kontant tilskud på 10.000 kr. til dig som både er kunde i AL og Totalkredit, der skifter gas- eller oliefyret ud med en varmepumpe - og i øvrigt bor i et område, hvor det ikke er muligt at få fjernvarme. Læs mere her på siden om, hvem der kan søge puljen, og hvordan du gør.

Hvem kan søge tilskuddet?

Totalkredit giver 10.000 kr. i tilskud til de første 3.000 Totalkredit-kunder, som ansøger om et værdibevis og opfylder for­ud­sæt­nin­ger­ne for at få tilskud.

Det er vigtigt, at du har modtaget et gyldigt værdibevis fra Totalkredit af din rådgiver, inden du indgår en bindende aftale med en håndværker, og inden du påbegynder arbejdet.

Du kan altid kontakte os for at høre mere om dine muligheder. 

Hvilke kriterier skal jeg opfylde?

Du skal opfylde følgende kriterier for at kunne søge tilskuddet:

 • Være privatkunde hos Totalkredit og have et Totalkredit-lån i ejendommen.
 • Din ejendom skal være en ejerbolig (ikke fritidsbolig).
 • Boligen skal ligge i et område uden mulighed for fjernvarme (tjek på www.grønfjernvarme.nu eller spørg din kommune).
 • Du vil skifte gas- eller oliefyret ud med en varmepumpe (jordvarme eller luft-til-vand) med energimærke A++ eller bedre.
 • Arbejdet skal udføres af en virksomhed (dvs. ikke ”gør-det-selv”).
 • Kopi af fakturaen, hvor det udførte arbejde er beskrevet, skal sendes til din rådgiver senest 6 måneder fra værdibevisets udstedelse.
 • Arbejdet med udskiftningen af oliefyret må ikke være påbegyndt, før der søges om tilskud.
 • Læs mere om øvrige vilkår og betingelser på Totalkredits hjemmeside

Hvordan søger jeg tilskuddet?

For at kunne få et tilskud til udskiftning af dit oliefyr, skal du, ud over at opfylde ovenstående krav, følge denne proces:

 1. Sikr dig, at du opfylder Totalkredits vilkår og forudsætninger for at kunne søge tilskuddet.
 2. Kontakt din rådgiver, som hernæst hjælper dig med at søge værdibeviset og med eventuel finansiering.
 3. Du modtager et værdibevis, som er gyldigt i 12 måneder. 
 4. Udskift dit olie- eller (natur)gasfyr med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Vælg så vidt muligt en VE-godkendt installatør (”gør-det-selv” er ikke en mulighed).
 5. Når oliefyret er udskiftet, sender du en kopi af din faktura til din rådgiver. Læs mere om, hvordan du gør, her.
 6. Du modtager tilskuddet efter senest 30 dage - det  er skattepligtigt og skal selvangives.

Fordele ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe

Nedbring CO2-forbruget i din bolig med 70%

Udskiftning af oliefyr med varmepumpe et af de tiltag, der har størst effekt, og som i gennemsnit givet en CO2-besparelse på 70%.

Spar flere 1.000 kroner årligt

De fleste husejere vil opleve, at varmeregningen falder med flere tusinde kroner om året.

Øg husets værdi

I og med at din varmeregning falder, bliver dit hus mere attraktivt i en salgssituation - dermed kan det øge værdien af dit hus.

Opnå bedre energimærkning af din bolig

Udskiftning til varmepumpe kan også medføre, at dit hus kan opnå et bedre energimærke, som også kan have en indirekte effekt på salgsværdien.

Hvordan finansierer jeg resten?

At udskifte sit oliefyr koster i omegnen af 100.000 -150.000 kr. - og det er selvsagt mere end de 10.000 kr., som tilskuddet fra Totalkredit lyder på. Dertil kan du benytte vores Energilån, hvor vi tilbyder attraktive vilkår, så lånet er billigt, når det går til energioptimering af boligen. Du kan også søge tilskud fra staten, og måske har du noget friværdi i din bolig, som det kan give mening at udnytte. Tag fat i din rådgiver - så finder vi sammen med dig, den løsning, der bedst kan betale sig for dig.

 • Se dine muligheder for tilskud fra staten

  Du kan i øjeblikket ikke få tilskud til renovering af din bolig, men du kan stadig få tilskud til varmepumper på abonnement - læs om mulighederne længere nede.

 • Energilån

  En energiforbedring af din bolig kan være en god løsning for fremtiden – både for din økonomi, men også af miljø- og klimamæssige hensyn. Det betyder, at du kan mindske dit forbrug og spare penge på den lange bane.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at få mere at vide om tilskud til udskiftning af gas- eller oliefyret, kan du ringe til os på 38 48 48 48. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.