Gode råd ved boligkøb

Gode råd ved boligkøb

Der er meget at tage højde for, når man køber bolig. Nedenfor har vi lavet en liste med råd, som kan hjælpe dig, når du skal købe bolig. Du kan eventuelt printe listen ud, så du har den lige ved hånden, mens du leder efter en ny bolig.

Læs også:

>4 grunde til at flytte ud af byen

>500 kr i rabat til næste flytning

>Tjek disse 4 ting, inden du flytter ud af byen

Gode råd ved boligkøb

 • Få økonomien på plads

  Sørg for, at du i samarbejde med banken får lagt et realistisk budget for din families totale økonomi. Især privatforbruget skal tænkes nøje igennem. Og husk samtidig at få en ramme for prisen på dit boligkøb.

 • Kend dine behov

  Gør alle dine behov op inden du køber en bolig:

  Vil du f.eks. bo på landet eller i byen? I lejlighed, række- eller parcelhus? Hvilke ønsker har du til fritidsmuligheder – skal der for eksempel helst være sportsanlæg og bibliotek i nærheden? Er der gode indkøbsmuligheder? Og er du afhængig af offentlig transport og daginstitutioner?

  Tjek derefter om boligen og området lever op til behovene. Du kan eventuelt kontakte kommunen og få en lokalplan.

 • Kontakt områdets ejendomsmæglere

  Kontakt ejendomsmæglerne i det eller de områder, du er interesseret i, og bliv skrevet op i deres køberkartoteker. Der kan nemlig være rift om boligerne i visse områder.

 • Gå huset efter i sømmene

  Når du har fundet en mulig bolig, så få en bygningssagkyndig til at gennemgå den, inden du køber. Hvis der er tale om et parcel- eller rækkehus, så husk at få udleveret energi- og tilstandsrapport. Begge rapporter skal udarbejdes før salget.

 • Tjek kvarteret

  Sørg for, at du har set boligen både i weekenden og på hverdage – så du kan vurdere graden af trafikstøj mv.

 • Husk forsikringerne

  Få dit forsikringsselskab til at gennemgå boligen, så du er sikker på, at der kan tegnes fuld kaskoforsikring, inklusive brand, svamp, insekter og skjulte rør. Tag forbehold for dette i slutsedlen.

 • Få bankens vurdering af salgsopstillingen

  Tag salgsopstillingen med i banken og få en vurdering af prisen og finansieringen. Måske er der andre og bedre muligheder.

 • Brug egne rådgivere

  Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant. Det er derfor en god idé også at søge hjælp fra andre sagkyndige – f.eks. en advokat, som kan gennemgå handelsvilkårene for dig, lave skøde, refusionsopgørelse mv. og en byggesagkyndig, der kan gennemgå huset for evt. fejl og mangler.

 • Skriv dine forbehold på slutsedlen

  Ofte bliver et købstilbud fremsat via en underskrevet slutseddel. Husk at tage forbehold for alle uafklarede spørgsmål på slutsedlen – og tilføj gerne: 'Handlen er automatisk bortfaldet, dersom købers advokat ikke inden fem dage fra dato har meddelt skriftlig godkendelse af handlen i sin helhed.'

 • Download 'Guide til et sikkert boligkøb'

Sådan foregår dit boligkøb

Få overblik over processen fra du møder din rådgiver i banken, foretager beregninger og vurdering af din økonomi og til at du overtager boligen. 

Sådan foregår dit boligkøb

Skal I købe bolig sammen?

Er I fælles om at købe en bolig, er det en god ide at overveje at lave en samejekontrakt, så I aftaler nogle fælles spilleregler for, hvad der skal ske med boligen og værdien af den, hvis I en dag ikke længere skal bo sammen og/eller eje boligen sammen. Som kunde hos os kan du oprette en samejekontrakt nemt med TestaViva.

Læs mere om TestaViva

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.